logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford Mondeo 1997 - Jak uzyskać poprawny 4-cyfrowy kod do radia 6000CD?

mich.sob 31 Mar 2008 13:15 7232 4
REKLAMA
  • #1 4976451
    mich.sob
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam. Mam problem ze swoim radyjkiem. Po odłączeniu akumulatora radio wymaga kodu. Poprzedni właściciel podał mi kod 5 cyfrowy a z tego co u was
    wyczytałem kod ma być 4 cyfrowy. Nie wprowadzałem jeszcze nic , mam 1 próbę bo nie chcę spaprać radia. Mam naklejki na radiu z góry i z boku z numerami seryjnymi itp..Radyjko ma klawisze,nie gałkę,bo podobno ma to znaczenie. Radio jest od nowości w aucie,tak stwierdzili w ASO
    Forda,ale chcą kosmiczną kwotę za kod do niego. Jeśli możecie mi pomóc to proszę o info na maila. Mieszkam w Toruniu.Pozdrowionka
  • REKLAMA
  • #2 4976495
    Tomek Włodarczyk
    Serwisant RTV
    Ocena: 331
    mich.sob napisał:
    ...ale chcą kosmiczną kwotę za kod do niego.....Pozdrowionka

Jedź do serwisu radiocode lub RTV i na pewno zrobią szybko i za przyzwoite pieniądze. A tak z ciekawości ile serwis Forda liczy za taki kod?
  • REKLAMA
  • #3 4976545
    mich.sob
    Poziom 2  
    Witam. W Toruniu nie mogę znaleźć fachowca. Jedyny polecony jest na urlopie jeszcze tydzień. Odnośnie ASO Forda to zapowiedzieli ,że kosztuje to około 150 zł ale nie wiedzą dokładnie bo nikt u nich tego rodzaju usługi dawno nie robił. Podejrzewam ,że nigdy. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 4976583
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Dziwne, ja bym wysmarował do Forda na taki serwis taką bumagę że w pięty by im poszło. Co to za ASO co nie odłączali nigdy akumulatora w naprawianym samochodzie. A wysyłają klienta w diabły. Jeśli to radio z tego rocznika co auto to nie powinno być problemów dla fachowca ale jeśli nowsze to może być wesoło.

SławeK
  • #5 4976603
    mich.sob
    Poziom 2  
    Jeśli nie miałeś przyjemności być w ASO Forda w Toruniu to omijaj z daleka.Nic mi to nie da ,że będę robił z tego faktu aferę bo elektryk w Toruniu wymaga swojego kodu przy naprawie auta a jeśli sam rozkodujesz to twój problem. Jedynie przy nowszych autach nie widzą problemu. Dlatego między innymi Ford zabrał autoryzację dilerowi w Toruniu.
REKLAMA