Szukam schematu skrzyni biegów Seata Cordoby z 98 roku z silnikiem benzynowym 1,4.
Proszę o pomoc.
Proszę o pomoc.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamModerowany przez MakroSerwis:Czytaj ze zrozumieniem! Łożysko jest trochę droższe, lepiej zrobić wsad igiełkowy - opisałem to w poście powyżej. Łożysko możesz kupić w firmach zajmujących się naprawą skrzyń, ok. 150zł.
trojan15 napisał:Witam.Mam seata ibize z silnikiem 1.8 benzyna 16v. z 94 roku.Siadła mi w ni skrzynia begów i zdecydowalismy sie na wymiane całej skrzyni.Niestety ciezko jest znalezc taka uzywke.Znalazłem podobna skrzynie od WW z silnikiem 1.9 jtd.w sumie wszystko ładnie sie zpasowało z moim silnikiem lecz po złozeniu nie ma wogóle sprzegła...biegi wchodza lecz sprzegło nie działa.Co moze byc przyczyną?prosze o pomoc i pozdrawiam
trojan15 napisał:No własnie tez mi sie tak wydawało ze jtd nie byl w WW stosowany.Czyli gosc ktory ta skrzynie mi zaoferowal pewnie sie pomylił i ta skrzynia byla od silnika TDI.Symbol tej skrzyni to CHD .Ja w swojej miałem CHE.Sabardzo podobne wizualnie.Grube połosie itp.Rózni ich tylko gróbość wałka sprzegłowego.Wmojej jest grubszy.Załozylismy wiec tarcze inną pasująca do tej skrzyni od tdi.I niestety nie ma sprzegła.To że bedzie miał dluzsze biegi to mi nie przeszkadza.TYlko co z tym sprzegłem??Pomózcie.Pozdrawiam
trojan15 napisał:No własnie tez mi sie tak wydawało ze jtd nie byl w WW stosowany.Czyli gosc ktory ta skrzynie mi zaoferowal pewnie sie pomylił i ta skrzynia byla od silnika TDI.Symbol tej skrzyni to CHD .Ja w swojej miałem CHE.Sabardzo podobne wizualnie.Grube połosie itp.Rózni ich tylko gróbość wałka sprzegłowego.Wmojej jest grubszy.Załozylismy wiec tarcze inną pasująca do tej skrzyni od tdi.I niestety nie ma sprzegła.To że bedzie miał dluzsze biegi to mi nie przeszkadza.TYlko co z tym sprzegłem??Pomózcie.Pozdrawiam