logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyjąć transponder z kluczyka scyzoryka Audi/VW? Szczegóły demontażu

damdek 31 Mar 2008 22:13 9106 5
REKLAMA
  • #1 4978624
    damdek
    Poziom 10  
    jak wyjąc transponder z kluczyka scyzoryka. w moim przypadku jest to kluczyk audi, zreszta to jest to samo jak w VW.
    rozpolowilem kluczyk, transponder jest w tej czesci co grot... tylko jak sie dosyac do niego? dkrecilem srobke co jest pod znaczkiem i co dalej...?
    plizz help....
  • REKLAMA
  • #2 4980017
    szogun0
    Specjalista grupy V.A.G.
    Ocena: 545
    Szklak jest pod takim jaśniejszym plastikiem.
  • REKLAMA
  • #3 4980963
    Solo
    Poziom 21  
    Ocena: 142
    O ile mnie pamięć nie myli to jeżeli odkręciłeś śrubkę to reszta jest na dwóch- trzech zaczepach + klej. Ciężko to rozebrać bez zostawiania śladów na kluczu,ale próbuj. Pozdrawiam .
  • REKLAMA
  • #4 4982129
    damdek
    Poziom 10  
    wlasnie tak mi sie wydaje ze jest klejone... juz nawet gwizdzia wbijalem w srodek i nic... chyba wywierce dziurke od tylu, jakos wyciagne stary transponder i wsadze nowy. calosc zaszpachluje i bedzie git...
  • REKLAMA
  • #5 4983353
    ARTURG14
    Poziom 19  
    Ocena: 112
    Najpiew wysuń część z baterią rozpołów grubym wkrętakiem część z grotem i masz pestke ,ale pęka przy wyciąganiu
  • #6 6929114
    rafiwek
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Nic na siłę wszystko młotkiem:|
    Wystarczy kombinacja acetonu (zmywacz do paznokci), do tego na zmianę używałem jeszcze innych rozpuszczalników (jakiś akrylowy)wlewając je do szczeliny z immobilizerem,
    lekko rozdrapując plastyk dookoła i zmieniając rozpuszczalniki, któryś musi zadziałać:D
    Wreszcie pestka zaczęła się kręcić aż w końcu łagodnie pincetą wyskoczyła.

Dzięki temu masz pestkę na inne cele i w całości!!

Pozdrawiam
REKLAMA