Cześć
Tak jak w temacie. Mam martwego Siemensa wraz z kablem DCA-500. W programie "PapuaUtils v0.5.1", zakładka "Flasher", zaznaczone tylko "Pauza".
Według tego poradnika wraz ze spiętym TP otrzymuję taki komunikat:
W "PapuaUtils v0.9.1 a" wszystko jak wyżej najpierw otrzymałem (tylko raz...) taki komunikat:
a później już cały czas:
W programie "V_Klay v3.3" przy próbie odczytania informacji ("odśwież") lub zapisania pamięci/flasha bez TP wyskakuje (przez moment "Wysyłam boty...):
Z TP (przez moment "Próbuję ustawić prędkość komunikacji...):
Oraz jeszcze w WinSwupie 32 v4.05:
Kabel jest pod portem COM2 i ustawiony jest na prędkość 115200
Czy sądzicie że jest jeszcze jakaś szansa przywrócić go do życia?
Nie interesują mnie serwisy. Chcę samodzielnie go naprawić (o ile to możliwe). Czy "grzać" można tylko specjalnym sprzętem czy istnieje jakiś domowy sposób?
Znalazłem taki temat jeszcze i w ostatnim poście jest wzmianka o SST ale w przeciwieństwie do wyżej opisanych programów nie reaguje nawet na czerwoną słuchawkę.
Ma ktoś może jeszcze jakiś pomysł?
Peace
Tak jak w temacie. Mam martwego Siemensa wraz z kablem DCA-500. W programie "PapuaUtils v0.5.1", zakładka "Flasher", zaznaczone tylko "Pauza".
Według tego poradnika wraz ze spiętym TP otrzymuję taki komunikat:
Autostart...
Transfer BOOTa...
BOOT zaladowany...
Pauza 2 sek...
Odczyt informacji...
Nieznany flasz(ID:0081) lub:
1) Blad TP.
2) Niekontaktuje flasz.
3) pamiec flasz uszkodzona.
4) zlacze telefonu uszkodzone.
5) kabel jest walnietyW "PapuaUtils v0.9.1 a" wszystko jak wyżej najpierw otrzymałem (tylko raz...) taki komunikat:
Press Red key !
Autostart...
ÜTransfer Boot...
BOOT geladen...
Pause 2 Sec...
Getting Information.....
Unbekannter Flash (ID:0090) oder:
1) Fehler beim Testpoint setzen.
2) Not all contacts (Broken Balls).
3) Flashdefectiv
4) Oter part defective .
5) Defective cable .
Boot ist open..a później już cały czas:
Press Red key !
Autostart...
ÜTransfer Boot...
BOOT geladen...
Pause 2 Sec...
Getting Information.....
Unbekannter Flash (ID:0081) oder:
1) Fehler beim Testpoint setzen.
2) Not all contacts (Broken Balls).
3) Flashdefectiv
4) Oter part defective .
5) Defective cable .
Boot ist open..W programie "V_Klay v3.3" przy próbie odczytania informacji ("odśwież") lub zapisania pamięci/flasha bez TP wyskakuje (przez moment "Wysyłam boty...):
(...)No answer from boot ChaosKey2.binZ TP (przez moment "Próbuję ustawić prędkość komunikacji...):
(...)Loader not ready.Oraz jeszcze w WinSwupie 32 v4.05:
Cant connect to Mobile with BootstrapLoader on Com 2Kabel jest pod portem COM2 i ustawiony jest na prędkość 115200
Czy sądzicie że jest jeszcze jakaś szansa przywrócić go do życia?
Nie interesują mnie serwisy. Chcę samodzielnie go naprawić (o ile to możliwe). Czy "grzać" można tylko specjalnym sprzętem czy istnieje jakiś domowy sposób?
Znalazłem taki temat jeszcze i w ostatnim poście jest wzmianka o SST ale w przeciwieństwie do wyżej opisanych programów nie reaguje nawet na czerwoną słuchawkę.
Ma ktoś może jeszcze jakiś pomysł?
Peace