Witam, nie jestem pewien, czy dobrze trafiłem w dział jeśli chodzi o problem, jestem tu na forum zaledwie od kilku minut, gdyż potrzebuję pilnej pomocy, no a gdzie jej szukać jak nie na forum. Już przechodzę do problemu:
Dostałem sprzęt do nagrań: Mikrofon Generis GC-1 i preamp ART Studio V3 Tube MP.
Dokupiłem brakujące kable i wtyczki tj. wtyk do mikrofonu i przedwzmacniacza (damski) + wtyk do INPUT - "męski" (wszystkie na 3 piny) + duży jack (mono) który będzie wyjściem do komputera. No i wiadomo - kabel, dwużyłowy + ekran.
Czytałem schematy na necie jak podłączyć kable z wtykami no i wszędzie jest napisane, żeby skręcić ze sobą dwie żyły i przylutować do "2" na wtyku, a 1 i 3 zewrzeć z tym grubym, długim mostkiem i przylutować ekran. Tak też zrobiłem. Na jacku miałem tylko mostek i jedną blaszkę, więc też żyły skręcone przylutowane do blaszki, a ekran do mostku. W rezultacie zero sygnału... Teraz pytanie... Co jest źle!?
Wszystko przecież robię według schematów
Jest to dla mnie o tyle stresująca sprawa, że długo czekałem bardzo na ten sprzęt z zamiarem nagrywania nowych utworów, więc jest mi to niezbędne... Jeżeli ktoś wiedziałby jak pomoc, prosiłbym krok po kroku jak dla debila, co i jak... Z góry dziękuję i przepraszam jeżeli pomyliłem działy...
Proszę zapoznać się z Regulaminem Forum.
Regulamin p 11, 11.1, 11.2
Proszę poprawić tytuł wykorzystując klawisz "zmień".
(dj-MatyAS)
Dostałem sprzęt do nagrań: Mikrofon Generis GC-1 i preamp ART Studio V3 Tube MP.
Dokupiłem brakujące kable i wtyczki tj. wtyk do mikrofonu i przedwzmacniacza (damski) + wtyk do INPUT - "męski" (wszystkie na 3 piny) + duży jack (mono) który będzie wyjściem do komputera. No i wiadomo - kabel, dwużyłowy + ekran.
Czytałem schematy na necie jak podłączyć kable z wtykami no i wszędzie jest napisane, żeby skręcić ze sobą dwie żyły i przylutować do "2" na wtyku, a 1 i 3 zewrzeć z tym grubym, długim mostkiem i przylutować ekran. Tak też zrobiłem. Na jacku miałem tylko mostek i jedną blaszkę, więc też żyły skręcone przylutowane do blaszki, a ekran do mostku. W rezultacie zero sygnału... Teraz pytanie... Co jest źle!?
Proszę zapoznać się z Regulaminem Forum.
Regulamin p 11, 11.1, 11.2
Proszę poprawić tytuł wykorzystując klawisz "zmień".
(dj-MatyAS)