logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Prośba o pomoc w konfiguracji routera D-Link DI-524

author0928 02 Kwi 2008 22:20 1776 5
REKLAMA
  • #1 4986992
    author0928
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    Zwracam się z uprzejmą prośbą do administratorów i ludzi którzy coś takiego robili o fachową doradę...
    Posiadam neta osiedlowego na bloku który biegnie mi po LANie do mojego kompa Szerokopasmowo (PPPoE) czyli, że muszę podawać nazwę użytkownika i hasło przy logowaniu się do sieci... Kupiłem sobie notebooka i chciałbym mieć neta po WIFI w moim mieszkaniu, kupiłem wyżej wymieniony router i wszystko ładnie i pięknie działa tylko mam do Was pytanie jakiego użyć szyfrowania, żeby nikt z zewnątrz nie podkradał mi neta to raz oraz żeby przypadkiem admin nie wpadł na genialny pomysł i żeby nie upalił mi mojego routerka ze złości iż chciałem sobie to puścić właśnie przez router i po wifi... Ja dotychczas wrzuciłem mu filtracje po MAC adresach kart sieciowych oraz szyfrowanie WEP 128 bit... Dostępność do routera przez DCHCP... Myślicie że to wystarczy czy proponujecie jakąś inną metodę?? Z góry dzięki za info i pozdrawiam !!!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 4987130
    GALILEO
    Poziom 18  
    Ocena: 35
    jak juz napisałem, 100%=wyciągnięty kabel utp:), właczaj i wyłaczaj jak niekorzystasz z wifi , tak żaden pseudo haker niezna godziny i dnia korzystania z wifi , bo jak masz 24 na dobe wł. to bida
  • REKLAMA
  • #6 4987179
    spinnaker
    Poziom 32  
    Ocena: 37
    Ja wrzuciłem u siebie WPA2 na Linksysie ale jest jak pisze GALILEO niestety
REKLAMA