logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony RDR-HX710 - problem z trybem High-speed Dubbing (FAST)

Bobowa 06 Kwi 2008 11:21 1451 3
REKLAMA
  • #1 4998808
    Bobowa
    Poziom 2  
    Mam problem z nagrywarką. Do tej pory materiał nagrany na dysku mogłem kopiować na płyty w trybie Hig-speed (FAST), jeśli tylko to co chciałem nagrać, zajmowało mniej miejsca niż dostępne miejsce na płycie. Od jakiegoś czasu zaczęły pojawiać się problemy polegające na tym, że niektóre filmy mogłem nagrać w trybie FAST, a inne nie. W chwili obecnej przy żadnej próbie przegrania z HDD na płytę nie pojawia sie tryb FAST i przegrywanie odbywa się w trybie 1:1 – zaznaczam, że mówię o sytuacji gdy objętość materiału nagrywanego jest mniejsza niż miejsce na czystej płycie czyli ok 4,5GB i nie jest wykonywana konwersja. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Co może być przyczyną? Próbowałem stosować różne płyty DVD - nic - trybu FAST po prostu nie ma! Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 4999485
    mobor
    Poziom 23  
    Ocena: 27
    sformatuj hdd
    moze byc sfragmentowany
  • REKLAMA
  • #3 4999852
    Bobowa
    Poziom 2  
    Dysk formatowałem, dałem przywrócenie nastaw fabrycznych w nagrywarce - nic nie pomaga. Jakieś inne sugestie?
    Wchodziłem do menu serwisowego nagrywarki ale niestety nie mam opisu poszczególnych opcji w menu serwisowym więc nie wiem czego dotyczą. Ze przeprowadzonych testów wynika że w testach z menu 1 test nr 7 EPG SLICER test nr 8 Gemstar są NG z menu 2 test 1 MS-JF i test 2 GHOST reducer też są NG ale nie wiem czego one dotyczą i czy w tym modelu tak ma być.
  • #4 5000642
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 537
    Być może usterka jest bardziej prozaiczna niż błędy w oprogramowaniu czy problemy z HDD. Jeżeli wziąć pod uwagę, że kopiowanie z podwyższoną prędkością wiąże się z większą mocą promienia laserowego to nie trudno sobie wyobrazić, że z czasem emisja lasera będzie naturalnie maleć i nie da się osiągnąć wyższych prędkości. Są to parametry zależne.
    To jest model z roku 2005 a zapewne był kupiony niewiele później więc ma prawo wykazywać oznaki zużycia.
REKLAMA