logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Golf TDI 110KM AHF 98R - spadek mocy przy 2-3 tys. obrotów, sprawdzenie przepływki

amigo333 07 Kwi 2008 14:11 2051 4
REKLAMA
  • #1 5003346
    amigo333
    Poziom 2  
    GOLF TDI 110KM AHF 98R co moze być jeżeli jest turbo na 100% dobre a przy wiekszych obrotach traci mi sie moc tak przy 2...do 3...tyś. jak sprawdzić czy przepływka jest dobra i czy ma to jakiś związek z odpalaniem bo niekiedy pojawiaja sie banki na przewodzie do pompy wiem ze jest winny filter bo jak podpiołem bezposrednio bez filtra to baniek nie było prosze o pomoc

Zbędny załącznik usunięto.
    Proszę o korzystanie z przycisku "Pisownia" przed wysłaniem postu. Błędy ortograficzne nie będą tolerowane, regulamin pkt. 15.
    Nie kasować wpisów moderacyjnych.
    21:50 7.04.2008
    [_P_]
  • REKLAMA
  • #2 5005265
    marekfiesta
    Poziom 19  
    Ocena: 323
    Raczej na 100% będzie przepływka ale nikt ci nie powie że napewno trzeba podpiąć pod komputer i zobaczyć na wartościach rzeczywistych jakie są wyniki,nic w ciemno nie wymieniaj szkoda kasy,a z odpalaniem sprawdź czy wszystkie świece grzeją i czy tobie nie cofa się paliwo wtedy zastosować trzeba zawór zwrotny.Co do pęcheży powietrza nie powinno być.
  • REKLAMA
  • #3 5007620
    amigo333
    Poziom 2  
    Dzisiaj wyciągnołem wtyczke z przepływomierza i był kompletny mół a jak wsadze z powrotem to dalej jest słaby ale nie tak i czy dobry bedzie taki przepływomierz z allegro orginałPIERBURG taki sam jak ja mam.I jeszcze jedno jak auto stoi na biegu jałowym to kreci do konca licznika a jak dostanie opór to muli pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 5008087
    marekfiesta
    Poziom 19  
    Ocena: 323
    Ja tez stosuje czasami tej firmy zależy od klienta jaki chce tylko musi byc pod ten silnik jak narazie nie miałem zwrotów ,a nie byle był jak wyzej pisałem sprawdź przedtem na komputerze po co wywalać niepotrzebnie pieniądze.
  • #5 5008362
    amigo333
    Poziom 2  
    Ale nie mam za bardzo możliwości podpięcia go pod vaga:cry:sprawdziłem jescze zaworek N75 i łapatka w gruszce chodzi bez problemu po odpaleniu w turbo tzn ze zaworek jest dobry.To został jedynie przepływomierz:?: A mozna zastosować ten tańszy przepływomierz za około 100:?: czy jest jakas różnica bo fundusze nie pozwalają:cry:pozdrawiam
REKLAMA