logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JVC KD-G502 ciepły - nie działa CD , zimny działa CD

opium24 08 Kwi 2008 22:52 2318 4
REKLAMA
  • #1 5009501
    opium24
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam , mam taki problem , radyjko takie jak w temacie , po zdjeciu panela przedniego , wkładam CD przyjmuje płyte lecz jej nie obraca , po zakreceniu reka krawedzi CD zaczyna czytać , gdy jest zimne zaczyna normalnie czytać , podziała ze 2-3 godziny , i w jednym momencie przestaje działać , nie pomaga pomoc w rozruchu , pomieli , i wypluwa . Radio polezy kilka godzin , zaczyna normalnie działać , ktos ma jakies pomysły rady ? bo dlamnie to puki co niezła zagaka , pierwszy raz sie spotkałem z czymś takim :|

Pozdrawiam , i dziekuje z góry za wszelkie sugestie
  • REKLAMA
  • #2 5009657
    maxmax77
    Poziom 23  
    Ocena: 66
    Witam wygląda na laser przegrzewa się źródło przyczyna albo brudna soczewka albo laser kaput.
  • REKLAMA
  • #3 5010009
    opium24
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    mhm , brudny raczej nie , wczoraj go ładnie "wypucowałem" czy jest szansa na znalezienie zamiennika ? jesli tak to jaki moze byc orientacyjny koszt takowego ? i co ma wspólnego laser z tym ze nie startuje naped płyty po rozgrzaniu ?
  • REKLAMA
  • #4 5012165
    maxmax77
    Poziom 23  
    Ocena: 66
    jeżeli jest słaba ogniskowa to nie zakręci jeżeli laser to OPTIMA to wygląda na jego koniec i nic na to nie poradzisz regulacja prądem też niewiele da ale możesz próbować.Pozdrawiam
  • #5 5015979
    AMPI
    Poziom 25  
    Ocena: 28
    Witam.
    W tych radiach są-były wadliwe silniki. Jeśli problem jest z silnikiem od napędu płyty a tak to wygląda to wystarczy dać kropelkę oleju na ośkę pod turntable . Jęli problem jest z silnikiem ładowania to trzeba go wymienić.

Pozdrawiam.
REKLAMA