logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer DEH-P8000R + cdx-P2000: Jak naprawić błąd ERROR 60?

lasiorek 08 Kwi 2008 23:44 2135 6
REKLAMA
  • #1 5009692
    lasiorek
    Poziom 2  
    Witam
    Mam taki problem posiadam radio i zmieniarke jak w temacie radio laczy sie ze zmieniarka mieli plyty zmienia je na te ktore chce ale ich nie chce czytac a ostatnio wyskoczyl mi blad " ERROR 60" ... cos zle podlaczylem gdzie sprawdzic co to za blad ?? Z gory dziekuje za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 5011938
    lasiorek
    Poziom 2  
    Widze ze ciezki temat z tym ...
  • REKLAMA
  • #3 5042408
    rema
    Poziom 27  
    Ocena: 49
    Witam. Sprawdz mechanike ładowania płyt przy ściągnietej obudowie, czy płyta dobrze wskakuje w napęd CD. Jak tak to laserek wyczyścić. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 5273627
    marniu
    Poziom 25  
    Ocena: 55
    Witam
    mam taką sama zmieniarkę ale wyskakuje mi ERROR 11 słychać że magazynek zmienia tacki ale nic poza tym , co ten ERROR oznacza

zanim ją zdemontuje to chciabym wiedzieć czy sie to opłaca naprawiać
  • #5 5278857
    rema
    Poziom 27  
    Witam. Może być uszkodzony kabel lub gniazda- zimne luty. Sprawdzcie to.
  • #6 5280137
    marniu
    Poziom 25  
    Ocena: 55
    sytuacja opanowana jeszcze tego samego dnia , wtyczka od sterowania i sygnału była częściowo wypięta ,
  • REKLAMA
  • #7 5282475
    rema
    Poziom 27  
    Po "nitce do kłębka" i dajemy rade. Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy radia samochodowego Pioneer DEH-P8000R współpracującego ze zmieniarką CD Pioneer CDX-P2000, które wyświetlają błąd "ERROR 60". Radio łączy się ze zmieniarką, zmienia płyty, ale nie odczytuje ich poprawnie. Możliwe przyczyny to uszkodzony kabel, zimne luty w gniazdach lub nieprawidłowe podłączenie wtyczki sterowania i sygnału. Zaleca się sprawdzenie mechanizmu ładowania płyt, czyszczenie lasera oraz kontrolę połączeń elektrycznych. W jednym przypadku problem rozwiązało poprawne wpięcie wtyczki sterującej i sygnałowej, co przywróciło prawidłową komunikację między radiem a zmieniarką.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA