logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MTBox nie flashuje Nokia 6020 - błąd FAILED TO BOOT PHONE

cienkipyrtol 09 Kwi 2008 12:54 1086 10
REKLAMA
  • #1 5010825
    cienkipyrtol
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Witam!
    Panowie mam problem z flashowaniem jakiegokolwiek telefony.
    Mam nowego MTBOXA. Do niego podłączona przelotka 10na8 i podpięty nokia 6020. Wybieram pliki do wgrywania i daje flash. Na telefonie wyświetla się cały czas LOCAL MODE i po chwili :
    FAILED TO BOOT PHONE!!!
    Make sure that phone is connected.

Próbowałem na różnych sterownikach począwszy od 1.2.95 a skończywszy na najnowszych 1.46 i cały czas to samo:(
    walcze już drugi dzień i nie moge dojść z tym do ładu:(
  • REKLAMA
  • #2 5010836
    RAJUS
    Poziom 21  
    Witam
    A Phone Info najpierw dajesz ze wykrywa telefon ? oczywiscie jak ci wejdzie w local. Pozniej wybierasz w PCode pakiet euro B i dajesz flashuj. Kozystales wogole wczesniej z tego progsa ?.
    Pozdro
  • REKLAMA
  • #3 5010872
    cienkipyrtol
    Poziom 17  
    Jak daje phone info totak samo mi wyskakuje

FAILED TO BOOT PHONE!!!
    Make sure that phone is connected.

Nie. Nigdy nie używałem tego sprzętu to sa moje początki, nigdzie nie moge znaleźć żadnego opisu na ten temat:(
  • #4 5010919
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 22
    Jakich kabli używasz? 7 czy 10pinowych?

Jesli 7pinowych rozumiem że podlaczasz przed adapter?
  • REKLAMA
  • #5 5010920
    RAJUS
    Poziom 21  
    A z podpieta ladowarka to robisz czy bez do boxa, najlepiej daj jeszcze screena z programu.
  • #6 5010930
    fingusio
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 22
    Z ładowarką do boxa ??????????????????????
  • #7 5010936
    RAJUS
    Poziom 21  
    Tak acp-12 sporo telefonow jak nie podlaczona to migaja djody tylko w boxie na zmiane zielona z czerwona. I nie szczytuje telefonow.
  • REKLAMA
  • #8 5011047
    cienkipyrtol
    Poziom 17  
    ładowarkę podłączyłem i dalej to samo. Co zauważyłem na boxie sie nie świecą diody, tylko na przelotce.
    Przelotkę mam z tej strony co wpinam do boxa 10pin
    z tej strony co wpinam kabel 8pin
    Załączam scrrena
    Załączniki:
    • MTBox nie flashuje Nokia 6020 - błąd FAILED TO BOOT PHONE mtbox.JPG (89.11 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #9 5011094
    RAJUS
    Poziom 21  
    To musisz cos miec z przelotka nie tak bo to nie mozliwe zeby ci nie chcial flashowac. Na innych telefonach tez tak masz ?
  • #10 5011095
    delta.olkusz
    Poziom 20  
    Ocena: 2
    Zobacz czy dwa zewnetrzne piny w boxie nie sa wgniecione. Jezeli tak to delikatnie podegnij je do gory.
  • #11 5011197
    cienkipyrtol
    Poziom 17  
    Już działa:)
    Panowie bardzo serdecznie dziękuje Wam za pomoc. Usterka okazała sie banalna- nie wszystkie piny w kablu łączyły i wchodził w local mode ale nie chciał flashować, jak rozłożyłem tel. i poodłączyłem kabel bez obudowy od kopa zczytał i przeflashował tel:)
    Jeszcze raz serdeczne dzięki za pomoc
    Cienkipyrtol

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył flashowania telefonu Nokia 6020 za pomocą nowego MTBOX-a i przelotki 10pin na 8pin. Podczas próby flashowania telefon przechodził w tryb LOCAL MODE, a następnie pojawiał się błąd "FAILED TO BOOT PHONE!!! Make sure that phone is connected." Próby z różnymi wersjami sterowników (od 1.2.95 do 1.46) nie przynosiły efektu. W dyskusji zasugerowano sprawdzenie typu kabli (7- lub 10-pinowych), podłączenie ładowarki ACP-12 do boxa oraz kontrolę stanu pinów w boxie i przelotce. Ostatecznie problemem okazał się niepełny kontakt pinów w kablu, co powodowało wejście telefonu w tryb LOCAL MODE bez możliwości flashowania. Po rozłożeniu telefonu i podłączeniu kabla bez obudowy flashowanie przebiegło pomyślnie.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA