logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JVC AV-32H20EUS - zamglony obraz w odcieniu czerwieni

unimar 10 Kwi 2008 11:44 1443 3
REKLAMA
  • #1 5014302
    unimar
    Poziom 20  
    Ocena: 93
    Treść obrazu zamglona ledwo widoczna , na całej wysokości obrazu linie powrotów , obraz w odcieniu czerwieni.Wszystkie napięcia ok. , kineskop ok. , moduły micom i 100Hz ok. (mam 2 sztuki w naprawie jeden już sprawny , podkładałem płytę pod drugi kineskop oraz moduły z drugiego sprawnego TV).Sygnałówka sprawna na AV sygnał poprawny , OSD działa lecz ledwo widoczne , PK też sprawne .RGB z DDP w ok. 1V pp.Miał ktoś taki defekt?
  • REKLAMA
  • #2 5014944
    andrzej c
    Poziom 29  
    Ocena: 37
    Może niewłaściwe jest napięcie siatki drugiej, np. przez uszkodzenie potencjometru SCREEN na trafopowielaczu?
  • REKLAMA
  • #4 5015529
    unimar
    Poziom 20  
    Ocena: 93
    Witam i dziękuję za zainteresowanie.Źle się wyraziłem w pierwszym poście "sygnał AV poprawny" chodziło mi o wyjście sygnału z TV na euro - blok sygnałowy ok.Problem leży w procku DDP na płycie głównej z niego wychodzą RGB do PK i mają zbyt niskie wartości ok 1Vpp . Wysokie i całe odchylanie ok.W JVCach często bywały problemy na PK ale to nie to.Pozdrawiam.

Proszę w tytule tematu dopisać skrótowo treść usterki/uszkodzenia w/g pkt. 11 regulaminu. [_OBCY_]
REKLAMA