logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z przepełnionym dyskiem C

markode 12 Kwi 2008 09:00 1126 1
REKLAMA
  • #1 5021020
    markode
    Poziom 23  
    Ocena: 140
    Mam problem mam w moim kompie dysk podzielony na 2 partycje jedna C 10gb i D 220gb ostatnia instalacja windowsa 3 tygodnie temu nie wiem dlaczego juz mam pełny dysk C nic nie instaluje na niego wszystkie programy zawsze daje na dysk D jak sprawdzę folder(Documents and Settings) właściwości pokazuje ze ma 7gb jak go otworze sprawdzę każdy katalog żaden nie ma tyle czyżby sama ikona miała 7Gb i nie można ja usunąć jest jakiś program do kasowania nie urzynanych ukrytych plików lub do partycji żebym powiększył dysk nie kasując XP
  • REKLAMA
  • #2 5021045
    Vizzle
    Poziom 21  
    Ocena: 12
    markode napisał:
    ... właściwości pokazuje ze ma 7gb jak go otworze sprawdzę każdy katalog żaden nie ma tyle

Proszę sprawdzić ukryte foldery i pliki, szczególnie "Dane aplikacji". Prosty pomocny program to np. EasyCleaner. Jest tam możliwość graficznego przedstawienia zajmowanej powierzchni przez pliki i katalogi, wyszukuje on również zbędne pliki (i kilka innych funkcji).

markode napisał:
    ..do partycji żebym powiększył dysk nie kasując XP

np. PartitionMagic, proszę jednak uważać mogą być problemy przy powiększaniu, zatem lepiej wykonać "dyskietkę ratunkową".
REKLAMA