logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6100 - Nie działa prawy rząd klawiszów.. (3,6,9,#)

nie_wnikaj 12 Kwi 2008 16:10 1185 3
REKLAMA
  • #1 5022286
    nie_wnikaj
    Poziom 1  
    Nie mam pojęcia co sie mogło stać. Telefon kupiłem w komisie jakiś rok temu. Wszystko było ok przez miesiąc, po miesiącu przy próbie włączenia telefonu wyskakiwał komunikat "contact service", lekko sie wpieniłem ale myślę błąd w oprogramowaniu, wgrają nowe i wszystko będzie śmigać. Po odebraniu z "komisu/serwisu" wszystko działało do czau kiedy po 2 tygodniach zaczęły się przycinać kalwisze (3 6 9 #), po 3tygodniach trzeba było je mocno wciskać żeby łaskawie zadzialaly, a niedługo później całkiem przestały działać. Nie nosiłem go więcej do tych "szpeców" z tego komisu, leżał ok pół roku głęboko w szafce i postanowilem go teraz przywrócić do życia. Dodam jeszcze ze nie był przeze mnie zamoczony, nigdy też nie zaliczył twardego lądowania.

Jakieś pomysły:?:
  • REKLAMA
  • #2 5022357
    rkk18
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    pewnie to filtr klawiatury, chociaz najpierw wymienił bym oprogramowanie na na nowsze, moga tez byc zimne luty pod upp mozne najpierw przeflashuj a pozniej bedziemy myslec.
  • REKLAMA
  • #3 5023011
    PiM_FM
    Poziom 25  
    Ocena: 18
    Wygrzej Glassa odpowiedzialnego za klawiature albo go wymień na nowy pozostało jeszcze jak poprzednik pisał UPP bez hot air dużo nie zdziałasz
  • #4 5024382
    superdlubek
    Poziom 14  
    Ocena: 24
    Jeśli był komunikat contact service to napewno wydaje mi się że przelutowywali UPP,złe przelutowanie jego sprawiło że naciskając mocniej klawisz przeginałeś lekko płytę i wtedy łączyło.Trzeba przelutować jeszcze raz i powinno być dobrze.Pozdrawiam
REKLAMA