moim problem jest radio samochodowe DALCO 38.
Problemem jest wyjście dźwięku, a dokładniej z 4-ech kanałów działają tylko 2, a dwa są uszkodzone. zakładam że kanały uszkodzone to A i B.
Jak radio jest włączone i gra muzyka to na:
kanale A jest +12V, brak dźwięku
kanale B jest +5V, jakoś głośnik reaguje i gra, mocno zniekształcony dźwięk
jak radio jest włączone, a muzyka wyłączona, (np. brak płyty, mute) to na:
kanale A jest +5V,
Kanale B, -> nie sprawdzałem.
Przy wyłączonym radiu nigdzie nie ma prądu.
Uszkodzone kanały to lewy i prawy przód. (patrząc na kostkę to piny nr. [3,4] oraz [5,6].
Prosiłbym o informacje co może być uszkodzone(zakładam że końcówka), oraz ew. czy można to wymienić. Radio planuję na dniach rozebrać i sprawdzić elementy, nr. podzespołów.
podkreślę, że na elektronice znam się słabo, mogę coś powymieniać, polutować, złożyć coś ze schematu, ale nic więcej.
Problemem jest wyjście dźwięku, a dokładniej z 4-ech kanałów działają tylko 2, a dwa są uszkodzone. zakładam że kanały uszkodzone to A i B.
Jak radio jest włączone i gra muzyka to na:
kanale A jest +12V, brak dźwięku
kanale B jest +5V, jakoś głośnik reaguje i gra, mocno zniekształcony dźwięk
jak radio jest włączone, a muzyka wyłączona, (np. brak płyty, mute) to na:
kanale A jest +5V,
Kanale B, -> nie sprawdzałem.
Przy wyłączonym radiu nigdzie nie ma prądu.
Uszkodzone kanały to lewy i prawy przód. (patrząc na kostkę to piny nr. [3,4] oraz [5,6].
Prosiłbym o informacje co może być uszkodzone(zakładam że końcówka), oraz ew. czy można to wymienić. Radio planuję na dniach rozebrać i sprawdzić elementy, nr. podzespołów.
podkreślę, że na elektronice znam się słabo, mogę coś powymieniać, polutować, złożyć coś ze schematu, ale nic więcej.