logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AEG Ctv1437 brak dźwięku - jak przestroić fonie w chassis PT90?

piotrek_serwis 14 Kwi 2008 11:59 1552 6
REKLAMA
  • #1 5028945
    piotrek_serwis
    Poziom 19  
    Ocena: 71
    Witam
    Co jeszcze można zrobić, czy da się zrobić fonie??
    Wstawiałem już fonie : równoległą, Rymi podstawową i angielską i ni czorta nie przestroi go. :(
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 5029034
    piotrek_serwis
    Poziom 19  
    ST92195B1B1/EOU
  • REKLAMA
  • #4 5029090
    marek naprawa rtv
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Witam.
    Są problemy z przestrojeniem tego telewizora, jak się uda to nieraz jest głos na rymi ale czasami się blokuje, ja wstawiam nową fale i w serwisie
    zatwierdzam dk.
    Pozdrowienia.
  • #5 5029611
    piotrek_serwis
    Poziom 19  
    Jak w serwisie zatwierdzić DK??
    W tym serwisie ustawia się na bajtach.
  • REKLAMA
  • #6 5031826
    TTomi
    Poziom 19  
    Ocena: 8
    Poczytaj co kol. tenap ci podrzucił i spróbuj tego.

Przeniosłem z TV. [Mirek Z.]
  • #7 5032605
    piotrek_serwis
    Poziom 19  
    Sprawdziłem na B/G i też głosu nie ma. W MENU wybór systemu to tylko France i UK i jak i na jednym i drugim głosu nie ma.

Dodano po 1 [godziny] 37 [minuty]:

A może inaczej który układ odpowiada za fonie FRANCUSKĄ podmienię układ i już. Co dodam STV2246H jest nowy bo na początku tv się nie włączał.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemu braku dźwięku (fonii) w telewizorze AEG CTV1437 z chassis PT90. Próby przestrojenia fonii za pomocą różnych ustawień (fonie równoległej, Rymi podstawowej i angielskiej) nie przyniosły efektu. Wskazano na trudności z przestrojeniem tego modelu, gdzie czasami dźwięk pojawia się na fonii Rymi, ale często się blokuje. Sugerowano wymianę fali i zatwierdzenie ustawień DK w serwisie, jednak autor pytał o sposób zatwierdzania DK, gdy w serwisie ustawienia dokonuje się na bajtach. W menu telewizora dostępne są tylko systemy France i UK, na których również brak dźwięku. Pojawiła się sugestia, że problem może leżeć w układzie odpowiedzialnym za fonie francuską, a wymiana układu STV2246H (nowo zamontowanego) nie rozwiązała problemu. Podano także typ procesora sterującego: ST92195B1B1/EOU.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA