logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 2000 Proffesional: Błąd 721 przy połączeniu VPN przez NAT

Ghost raider 29 Wrz 2002 20:05 1589 1
REKLAMA
  • #1 48971
    Ghost raider
    Poziom 11  
    Witam ! Uzywam systemu Win 2000 Prof. z service Packiem 3 proboje sie połaczyc sie do sieci prywatnej kolegi (tez win 2000 prof ale bez service packa) przez internet. moja siec jest za NATem jego nie dlatego podłaczamy sie do niego. Konfiguracja połaczen z jednej jak i z drugiej strony jest prosta on okresla tylko uzytkownika ktory bedzie sie mogł logowac poprzez to połaczenie. No a ja wpisuje jego IP. Komputery łacza sie prawidłowo lecz po ustanowieniu połaczenia moj komp cały czas weryfikuje nazwe uzytkownika i hasło. Po chwili wyskakuje mi bład 721- zdalny komputer nie odpowiada (jakies problemy z PPP). Probowalismy przekonfiurowac połaczenia na rozne sposoby i nic za kazdym razem to samo. Zrobilismy takze probe ja sprobowałem podłaczyc sie sam do siebie i on tak samo, Za kazdym razem wychodziło :-( co jest zle , moze to ze ja jestem za Natem albo ze on nie ma Service packa. Bede wdzieczny za wszelka pomoc
    Zakładanie postu w nieodpowiednim dziale !
    Dlaczego kolega zakłada temat postu w dziale Komputery Hardware ? (TJT)
  • REKLAMA
  • #2 1596358
    luke256
    Poziom 11  
    ... Może to wina firewalla :?
REKLAMA