logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zalogować słuchawkę Gigaset 2000c do bazy Siemens Gigaset 2011?

Miku 17 Sty 2004 15:42 3567 4
  • #1 479017
    Miku
    Poziom 11  
    Witam.
    Mam problem odnośnie bazy Siemens Gigaset 2011 i słuchawki Gigaset 2000c, polega on na tym że nie mogę się nigdzie dodzwonić (telefon prawdopodobnie nie wybiera numeru, ale jest sprawny), a i gdy ktoś chce się dodzwonić to telefon nie dzwoni. Myślę że ma to coś wspulnego z "logowaniem" słuchawki do bazy, może nie jest ona odpowiednio zalogowana? Trzeba tam wpisywać jakieś "pin-y". Nie wiem. Za wszelką pomoc z góry dziękuję.
  • #2 479305
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 430
    Wszystko od nowa
    1 sprawdzić czy baza żyje- po położeniu słuchawki ma swiecic dioda ładowania po naciśnięciu guzika (jedyny na bazie) ma zapiszczeć
    2 sprawdzić czy sluchawka żyje włożyć pewne akumulatorki sprawdzić czy działają wszystkie klawisze (rozumiem że słuchawka c znaczy komfort )
    Zrobić reset bazy -wyjąć zasilacz z sieci nacisnąć i trzymać Page włożyć zasilacz do sieci i trzymać aż dioda skończy migać potem puścić.
    3 Znależć instrukcje po polsku jest na elektrodzie na tym forum i przeczytąć o meldowaniu słuchawek ----i zrobic jak tam pisze.
  • #3 481084
    Miku
    Poziom 11  
    Tak to ja.
    Wszystko jest sprawne i działa jak należy, problem był w tym że linia była podłączona do innych drutów we wtyczce, ale już wszystko jest ok.
    Acha miałbym jeszcze pytanie odnośnie identyfikacji numeru osoby dzwoniącej "callId" czy ta opcja jest dostępna w tym modelu (Gigaset 2000 Comfort) no oczywiście po wykupieniu usługi w Tp.sa.
    Dzięki za pomoc.
    Pozdrawiam.
  • #4 481176
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 430
    No taki numer! Żeby nie sprawdzić kabelkologi......
    Z bazą 2011 jest CLIP (w FSK) jeżeli cantrala daje!!!
  • #5 482038
    Miku
    Poziom 11  
    Tak, kto by pomyślał że to taka duperela, ale już wszystko jest dobrze.
    Pozdrawiam.
    Dzięki.
REKLAMA