logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak języków w ABBYY FineReader 5.0 Sprint z Plustek Optik Pro 1248U

dlew53 17 Sty 2004 18:41 4654 2
REKLAMA
  • #1 479216
    dlew53
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Witam serdecznie.
    Kupiłem nowy skaner Plustek Optik Pro 1248U z ABBYY FineReader 5.0 Sprint oraz demonstracyjnym ABBYY FineReader 6.0 Professional PL na 20 uruchomień.
    Mój program AFR5.0 Sprint uniemożliwia rozpoznawanie języków poza j.polskim i angielskim. W AFR 6.0 są wszystkie języki ok.157 i dotychczas korzystałem ale kończy mi się czas pracy wersji demonstracyjnej.
    Jednak dlaczego w AFR5.0 Sprint są tylko 2 języki.
    Czy to jakiś błąd programu czy jest możliwość poprawienia tego problemu?
    Darek
  • REKLAMA
  • #2 479281
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    producent tak zadecydowal i juz.
    jak chcesz miec wiecej kup full. taka filozofia producenta.
  • #3 479297
    jiwaniuk
    Poziom 31  
    Ocena: 145
    Problem jest prawdopodobnie w tym, że albo zainstalowałeś tylko język polski i angielski, a wtedy masz na dysku zbiory z rozszerzeniem .amm i .amd poprzedzone nazwą języka (mogą być bez pierwszej litery zastąpionej _) albo na dysku były tylko te dwa języki.
    W pierwszym przypadku należy zainstalować inne języki, które cię interesują (jest w menu taka opcja - przynajmniej w wersji Profesional).
    W drugim przypadku musisz wejść na stronę (chyba www.abbyy.com lub końcówka .ru - nie jestem do końca pewny) i tam poszukać zbiorów z jęsykami innymi niż te co masz zainstalowane (muszą być do twojej wersji programu bo inne nie będą widziane).

Pozdrawiam wszystkich

jjanek
REKLAMA