logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson k800i - brak podświetlenia ekranu i klawiatury

kaczorex 22 Sty 2008 03:35 3241 1
REKLAMA
  • #1 5046719
    kaczorex
    Poziom 15  
    Ocena: 26
    Brak podświetlenia klawiatury i wyświetlacza<br/><br/>Telefon był zamoczony. Po kąpieli i wygrzaniu hotem, nadal brak podświetlenia.Przy odpiętym LCD, diody klawiatury pulsują, brak obciążenia przetwornicy przez diody wyświetlacza. Pomiary napięć z przetwornicy wykazały brak napięcia na 1 pinie złącza LCD, jest to zasilanie wyświetlacza. Pomiar miernikiem wykrył brak przejścia między TP3100 a 1 pin złącza LCD. Okazało się, że jest przepalona ścieżka tuż przy złączu LCD. Po zlutowaniu ścieżki, telefon odzyskał światłość.
    <br/>
    <br/>
    <br/>Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Popraw temat !!!
    "W temacie wiadomości należy dokładnie zawrzeć całą istotę wysyłanych informacji. W działach serwisowo - naprawczych w tytule należy obowiązkowo podać dane sprzętu w sposób niezbędny do jego identyfikacji, np.: rodzaj sprzętu, markę i model naprawianego urządzenia jak również, w formie skrótowej lub symbolicznej, charakter uszkodzenia."
    mod Artech
  • REKLAMA
  • #2 7587548
    Machaleczek93
    Poziom 1  
    WITAM
    Ja mam taki sam problem... z moim k800i nie podswietla wcale aby czasem guziki się podświetlą .. Czy mógł byś mi bardziej wyjaśnić co tam zrobić??
    z góry Dziękuje
REKLAMA