Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nagłośnienie w Passat'cie combi

piapia 18 Jan 2004 23:21 6150 10
    piapia
    Level 24  
    Kupilem wczoraj passata combi. Mam kilka pytan:

- fabrycznie sa zamontowane glosniki tylko z przodu - mid bass i tweeter (nie graja za ciekawie)

-z tylu nie ma zadnych glosnikow i mam pytanko: Jaki rozmiar maja otwory na glosniki? (nie rozbieralem jeszcze drzwi, a w instrukcji auta nie ma). Wydaje mi sie ze sa to 160mm?? - ciekawe jestem czy sa poprowadzone przewody ;-)

-jezeli sa 160mm czy mozna zastosowac dystanse na 165mm? - gdzie je kupic?

-kolejne pytanie dotyczy umieszczenie skrzyni basowej z tylu. W bagazniku passata sa dwie wtyczki zapalniczkowe, czy moge podlaczyc do nich suba? - wzmacniacz jest 200WAT. Czy te gniazdka wytrzymaja?

pozdrawiam i dzieki z gory za odpowiedzi ktore mi ulatwia identyfikacje;-)
    walo
    Level 14  
    cze co da rozmiarów otworów to w dzrzwiach masz miejsce na 13-stki a co do zapalniczek to daj sobie spokój nie załuj kasy i podciągnij przewody prosto z akumulatora i załóż bezpiecznik blisko akumulatora bo to zabezpieczy ci równiez przewód.pare złoty wiecej ale jakos bedzie grrac a tylo nie kup czasami sobie przewodu 2x1.5mm bo to nie ma sensu bo i tak bedzie za słaby.podaj moc wzmaka RMS to ktos ci powie jaki przewód i bezpiecznik założyć.POZDRAWIAM
    maciek1
    Level 12  
    witam. zakladajac ze mowimy o modelu b5 pozwole sie nie zgodzic przedmowca:) w tych passatach montuje sie glosniki o wymiarze 16,5cm + pierscienie dystansowe. jezeli nie bylo wczesnie glosnikow, to nie ma rowniez instalacji, dodatkowo fabrycznie zakladane sa zaslepki na glosniki na tapicerce (pelne siatki bez otworow nieprzepuszczajace dzwieku) ktore trzeba wymienic na maskownice; koszt ok 30pln
    idealnym bylby zestaw komponentowy(tak jak z przodu) 165mm midbas + tweeeter
    pozdrawiam
    piapia
    Level 24  
    Witam. Passat jest z 1999r. Wiec nie ten najnowszy z lampami jak w lexusie.

Do rzeczy - od tygodnie nie mialem z samochodem stycznosci wiec nadal nie zajrzalem do instalacji;)

Mozna zastosowac gosniki 165mm? Otwory sa na 160mm? - Widzialem na www instalacje na 165 z dystansami, ale nigdzie moge ich znalezc ;-( gdzie to kupic?

Myslalm nad glosnikami Hertz. Sub mam juz zrobiony - narazie konstrukcja na dwoch Alphardach LW 800- taka uniwersalna do domu i do auta;-)
    maciek1
    Level 12  
    witam, jezeli passat z 99r to na 100% glosniki 165mm, to nic ze otwory sa o srednicy 160mm, glosniki montuje sie w pierscieniach dystansowych pod glosniki 165mm.
    takie dystanse dostaniesz w kazdym sklepie caraudio, koszt ok 30 pln kpl.
    glosniki hertz owszem, godne polecenia, jesli mowimy o modelu esk165, ja sprzedaje je za 459pln kpl.
    jezeli zdecydujesz sie na te glosniki to proponowalbym pomyslec o takim samym komplecie do przodu (jezeli z przodu sa fabryczne) bo roznica bedzie duza.
    pozdarwiam
    piapia
    Level 24  
    Witam. Bylem w MediaMarkt - znalazlem te pirscienie, ale byly cholernie drogie - 25zl /szt!! kawalek plastiku. Nie wiem czy tak powinno byc ale mialy okolo 3-4cm wysokosci.

Co do kupna Hertz'ow - musze najpierw przewody poprowadzic ;-)

pozdrawiam
    maciek1
    Level 12  
    hej, co do mediamarkt, moze maja dobra reklame i potrafia sciagnac klienta lecz jesli chodzi o ceny to atrakcyjnie tanio mozna kupic jakies zaledwie 10% z proponowanego asortymentu, reszta jest tak jak wszedzie a nawet drozej. musialem sobie pozwolic na ta dygresje:) gdyz sa moja konkurencja:)
    ja sprzedaje te pierscienie za jedyne 30pln kpl.
    to ze maja taka wysokosc, to tak musi byc, w drzwiach nowych vw jest duzo miejsca pomiedzy blacha drzwi a tapicerka i zeby jakos to gralo to musi byc w miare szczelnie, zapewnia to ten pierscien.

polecam sklepy specjalistyczne, nie markety!!! :)
    pozdrawiam
    kil
    Level 11  
    doradzcie jakie glosniki podlaczyc do passata tak aby nie bylo za drogo do radyjka 4*40W to jest kombiak
    ar2rek.w
    Level 18  
    ja proponowalbym rozejrzec sie za Alpine serii S lub E.ceny calkiem przystepne.no chyba ze macie troszke wiecej pieniedzy wiec modele z serii F1 Status was juz na pewno zadowola.
    peteros
    Level 11  
    Nie wiem, jaki masz bidżet. Ja słuchałem kilku zestawów przed zakupem głośników do mojego kombiaka. Wybrałem zestaw (drzwi + słupki) firmy DLS za ok 700 zł.
    janekEMS
    Level 13  
    piapia , a sciągałeś może tapicerke na dzwiach w swoim pasku, bo ja chce wymienic sobie diode czerwona od immobilajzera w dzwiach przy ryglu na niebieską ale nie wiem czy trzeba do tego sciągać całą tapicerke z dzwi czy można wyciągnąc ten kawałek plastiku okalający rygielek ?? nie chce go męczyć na siłe bo juz go cisnąłem i nie zabardzo wychodzi ??