logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Działające komunikatory i torrenty mimo odłączonego internetu - jak to możliwe?

zuber88 19 Kwi 2008 12:38 1128 5
REKLAMA
  • #1 5053224
    zuber88
    Poziom 11  
    No wiec właśnie,mój znajomy nie zapłacił za miesiąc kwiecień dlatego odłączyli mu internet ale nie do końca.Nie wiem z jakiej okazji ale działają mu komunikatory:GG i tlen.Później zauważył ze nadal ściąga mu sie plik na torrencie.Co prawda nie może korzystać z przeglądarki internetowej bo tam niby internet jest odłączony.I właśnie teraz pytanie:Czy można zrobić tak aby można było obsługiwać i również przeglądarkę.Wydaje mi sie ze jeżeli torrenty i komunikator działa to i pewnie jest jakaś dziura w przeglądarce.
    Kolega korzysta z internetu radiowego.Nie jest to jedyny przypadek.Inny znajomy któremu też internet odłączyli również korzystał z komunikatorów.Może jest jakiś program który zdejmie blokadę z przeglądarki?
  • REKLAMA
  • #2 5053265
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    Takim programem jest zapłać_rachunek_za_internet.exe.
  • REKLAMA
  • #3 5053273
    zuber88
    Poziom 11  
    jeżeli są takie błędy a administratorzy o tym nie wiedzą lub nie potrafią zrobić odpowiedniej blokady to czemu z tego nie korzystać.
  • REKLAMA
  • #4 5053276
    STUG
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Wydaje mi się to niemożliwe... i nie ma takiego programu,tzn.jest,ten co napisał jankolo :D
  • REKLAMA
  • #5 5053296
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    Zuber88, a nie sądzi kolega, że to nie jest niewiedza administratorów tylo właśnie wiedza i delikatność w wymuszeniu kontaktu z providerem? Prościej jest odciąć usera całkowicie niż zablokować mu tylko niektóre usługi.
  • #6 5053388
    zuber88
    Poziom 11  
    napisalem tutaj z zwiazku z moja nie wiedzą na ten temat.Dlatego dziekuje za pomoc:)Znam administratora który jest właścicielem tej sieci i mądroscią napewno nie grzeszy.Miał juz wiele wpadek z tą siecią dlatego wydaje mi sie ze jednak robi to z "nie wiedzy" i dlatego tez spytalem czy tą jego "nie wiedze"można wykorzystać w pełni.
REKLAMA