logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nikon Coolpix 3700 – komunikat lens error, obiektyw się nie wysuwa

Szymkal 20 Kwi 2008 12:37 2008 2
REKLAMA
  • #1 5056765
    Szymkal
    Poziom 11  
    Ocena: 29
    Witam!!
    Pojawił mi sie komunikat "lens error" i nie chce mi sie wysunąć obiektyw. Czytałem na różnych forach i radzą aby nim rzucić o podłoge :)) Jest jakis lepszy sposób na pozbycie sie tego mankamentu??

W tytule nie piszemy słów "problem" itp. Podajemy natomiast rodzaj sprzętu oraz skrócony opis usterki. Przypominam o pisaniu postów bez błędów. Proszę poprawić tytuł i post. [dzimi]
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 5057082
    dzimi
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1285
    Powinieneś rozkręcić aparat, dostać się do obiektywu. Sprawdź czy nie ma tam pękniętych, odłamanych części. Sprawdź połączenie pomiędzy aparatem a silniczkiem sterującym obiektyw. Następnie spróbuj delikatnie ręcznie wysunąć obiektyw - zaobserwuj czy wysuwa się bez zacięć.
  • #3 5545274
    kakioti
    Poziom 18  
    Ocena: 21
    Witam, mam podobny problem z tym modelem. Najpierw migały poziome kolorowe paski na wyświetlaczu i są one widoczne na zdjęciach, teraz w ogóle nie widać obrazu z obiektywu i tu prośba co z tym zrobić? jak się go rozbiera, chodzi o rozłączenie przedniej części obudowy bo tylnią już rozebrałem i jak dostać się do obiektywu i sensora?.
    Bardzo proszę o pomoc.
    Pozdrawiam.
REKLAMA