Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Błąd przy flashowaniu i backupie U600

kukunamuniuu 21 Apr 2008 11:45 1817 21
  • #1
    kukunamuniuu
    Level 13  
    Witam. Mam UST podczas robienia backupa lub flashowania za każdym trazem wyświetla się błąd Unknow error i to w połowie procesu albo przy 25%, czym to może być spowodowane? już drugiego u600 uwaliłem bo myślałem że z poprzednim było coś nie tak. Z gory dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
  • #2
    adal_bdg
    Level 14  
    a baterie masz naładowane na full?
  • #3
    Mustangoo
    Level 21  
    Bateria na full i sprobuj wgrac innego softa. U mnie sie dzieja jakies czary mary pod ust-pro. Sciagam soft z suportu i czasem sie wysypuje w polowie, a inny (sciagniety z tego samego suportu) smiga pierwsza klasa.
  • #4
    kukunamuniuu
    Level 13  
    O ile się nie mylę do flashowanie u600 UST nie potrzeba baterii. Spróbowałem innym flashem to zawiesza się na ekranie startowym
  • #5
    Mustangoo
    Level 21  
    A wylacz UST PRO i wlacz ponownie.
  • #6
    kukunamuniuu
    Level 13  
    Nic nie pomaga wyświetla się cały czas: Unknown error, Code : TOO
  • #7
    zeezoo
    Level 26  
    U600 uwalonego przez UST niestety nie udalo mi sie postawic tym samym BOX'em - Wgrywalem wszystkie mozliwe wersje i robilem resety. Niestety zawsze zawieszal sie na ekranie startowym. Pomoglo stare, poczciwe tornado.

    Teraz mam na wszelki wypadek NS PRO i powiem szczerze, ze jest duzo lepsze od UST - stawia od strzala telefony utrupione przez boxa od Vahida ;)

    Pozdrawiam
    zeezoo
  • #8
    kukunamuniuu
    Level 13  
    A jak się połączyć z ufs 3? Mam oryginalne ufs+hwk i nie mogę się połączyć ani u600 ani e900 wyświetla się komunikat failed to enter test mode, robię tak jak mi program karze czyli z baterią i włączonym telefonem, używam kabla UST v304
  • #9
    komismaja
    VIP Meritorious for electroda.pl
    To są inne kable, także albo zakup nowy do ufsa albo zrób albo przerób
  • #10
    kukunamuniuu
    Level 13  
    A optiflashem da radę?
  • #11
    komismaja
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Jeżeli Ci opti zaakceptuje emulowany com ust to da radę
  • #12
    kukunamuniuu
    Level 13  
    A jak się emuluje port? Optiflash mi wykrywa tylko jak włącze telefon podłącze kabel ustawię na samsung studio i wyjmę baterię, tylko w tym problem że samsung się zawiesza na logo startowym i wtedy w opti flash wyświetla się err_com

    Dodano po 10 [minuty]:

    Udało mi się połączyć z optiflash ale po wgraniu softu nadal się wiesza na ekranie startowym, nie wiesza się jedynie w ust przy opcji repair ale wtedy imei się zmienia
  • #13
    poochone
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Przczytaj dobrze manuala bedziesz wiedziec co i jak zrobic z tym telefonem a nie jak wyskoczy ci jakis problem to odrazu piszesz na elce. W manualu masz opisane wszystko
  • #14
    kukunamuniuu
    Level 13  
    Spoko tylko robiłem już wszystko co możliwe w ust próbowałem 4 różne flashe, próbowalem optiflashem i dalej to samo
  • #15
    poochone
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Jezeli ci sie nie wiesza po zrobieniu repair, to zrob to a pozniej zrob mu imei i po problemie
  • #16
    kukunamuniuu
    Level 13  
    Żeby wszystko było takie proste to by fajnie było, gdy robię repair imei przez ust wyświetla się błąd zabezpieczeń

    Dodano po 1 [godziny] 19 [minuty]:

    Udało mi się zrobić fullbackup optiflasharem ale po wgraniu go do uwalonego samsunga nadal to samo czyli zawiecha na ekranie startowym
  • #17
    fokus73
    Level 27  
    U600 pod UST2 flashowanie idzie bez baterii. Wgraj jakiegoś flasha z supportu np. 27 i powinno postawić bo nie podejrzewam że to HW jeśli telefon był ok .
  • #18
    kukunamuniuu
    Level 13  
    Wgrywałem 5 różnych flashy we wszystkich taki sam problem czyli zawiecha na ekranie startowym tylko przy użyciu repair telefon się włącza ale imei jest 0000046xxxxxxxxx coś takiego.
  • Helpful post
    #19
    delta.olkusz
    Level 20  
    Sciagnij sobie flasha do U600B i sprobuj wtedy, powinno pomoc. Tutaj masz oznaczenie z PL U600BXXGK2.
  • #20
    kukunamuniuu
    Level 13  
    Ok właśnie się flashuje dam znać jak poszło, rozumiem że ma flashować bez zaznaczonego repair? Bo tak zrobiłem

    Dodano po 3 [minuty]:

    A jeśli będzie działać na flashu B to jak naprawię imei? na supporcie jest tylko imei_repair do u600 który jak wgrywałem bez opcji repair to telefon nie wstawał a znią nadal było to samo czyli imei zmieniony

    Dodano po 4 [minuty]:

    Telefon wstał bez opcji repair ale jak teraz naprawić imei bo 00440001693000802 nie za bardzo klientowi się spodoba, i dlaczego działa na u600b skoro przed wgrywaniem sprawdziłem i nie był to u600b

    Dodano po 46 [minuty]:

    Ok imei mam już naprawiony wszystko śmiga, dzięki za pomoc
  • #21
    komismaja
    VIP Meritorious for electroda.pl
    To jeszcze dopisz co zrobiłeś i zamknij temat po podziękowaniach
  • #22
    kukunamuniuu
    Level 13  
    Po wgraniu flasha od u600B okazało się że przy funkcji zmiany imei w UST już się nie pokazuje błąd zabezpieczeń Tylko w UST też trzeba wybrać u600B Do tej pory nie wiem jak to się stało że po wpisaniu *#1234# był zwykły u600 a teraz działa na u600b i da się wreszcie imei zmienić, no cóż ale telefon dziala więc to jest najważniesze. Pozdrawiam