logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak sprawdzić i skalibrować METEX-NDN M3800 z nieprawidłowymi pomiarami?

Kamilo16 21 Kwi 2008 17:39 1074 6
REKLAMA
  • #1 5061266
    Kamilo16
    Poziom 16  
    Ocena: 46
    Witam.... Posiadam METEXA-NDN M3800 i sądzę że jego pomiary nie są dokładne to znaczy za duże..... podczas gdy mam rozładowaną baterię i świeci kontrolka to w gniazdku pokazuje nawet 300V..... jak go mogę sprawdzić samemu? sprawdzałem z innym metexem i tamten miał mniejsze pomiary..... bardzo proszę o pomoc.... może wiecie gdzie go mogę przetestować? albo może o jakiś serwisie co tym się zajmuje? bardzo proszę o pomoc

Moderowany przez oldboy:

Przeniesiono z działu Warsztat

• REKLAMA
  • #2 5062106
    Paweł Es.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 693
    Może najpierw włóż świeżą baterię i dpoiero porównaj wskazania
  • REKLAMA
  • #3 5062512
    Kamilo16
    Poziom 16  
    no zrobię jeszcze tak.... ale tym sposobem bym nie nadążał na baterie bo tu nawet małe spadki mają wpływ na wskazania miernika...... tak mi się zdaje bo mam prawie nową baterię
  • REKLAMA
  • #4 5063241
    Paweł Es.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 693
    To raczej wygląda na uszkodzenie miernika, a konkretnie scalaka w nim siedzącego, jeżeli jest na gwarancji to się udaj z nim do serwisu a jeżeli nie to też (tyle, że cena będzie wyższa)
  • #5 5063314
    Kamilo16
    Poziom 16  
    no gwarancji nie mam na niego niestety....... a ile mogą chcieć za naprawę tego multimetra?
  • REKLAMA
  • #6 5064684
    oj
    Poziom 42  
    Ocena: 480
    Zapytaj w NDN
  • #7 5066421
    Kamilo16
    Poziom 16  
    no jutro przedzwonię na serwis i się dowiem.... a oddawał ktoś może już multimetr do takiego serwisu?

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz miernika METEX-NDN M3800 zgłasza problem z nieprawidłowymi, zawyżonymi pomiarami napięcia, szczególnie przy niskim poziomie baterii, gdzie miernik wskazuje nawet 300V w gniazdku. Sugerowano wymianę baterii na świeżą i ponowne porównanie wskazań z innym miernikiem METEX, jednak problem utrzymuje się mimo prawie nowej baterii. Wskazano, że przyczyną może być uszkodzenie układu scalonego miernika. W przypadku braku gwarancji zaleca się kontakt z serwisem producenta NDN, choć naprawa może być kosztowna. Użytkownik planuje skontaktować się z serwisem NDN w celu uzyskania informacji o możliwości testowania i naprawy urządzenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA