Witam. własnie robiłem 6080 i jest tam PDG-011 niestety 93C46 nie jest zamiennikiem tej pamieci orginalną zczytałem ustawiając programator na CXK 1011 ale ja zapełniłem cały rozmiar pamięci wpisując 11 do radio startuje bez kodu.
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Do odczytu pamięci PDG11 z radia Pioneer KEH9000 można użyć programatorów takich jak Piccogal, IC PROG oraz Orange Programmer, który jest polecany ze względu na niski koszt budowy. W przypadku problemów z kompatybilnością pamięci 93C46, zaleca się stosowanie układów CXK1011 lub CXK1012, które lepiej odpowiadają oryginalnej pamięci PDG11. Programowanie i odczyt można realizować za pomocą oprogramowania IC PROG oraz Pony Programmer, przy czym konieczne jest odpowiednie ustawienie programatora na właściwy typ pamięci. W przypadku uszkodzonej pamięci PDG11 pojawiła się sugestia poszukiwania zamiennika lub użycia pełnego wypełnienia pamięci binarnym plikiem, co pozwala na uruchomienie radia bez kodu zabezpieczającego. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.