logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP LJ 3330 - słaba jakość wydruku na zimnym urządzeniu, jak poprawić?

habdzin 23 Kwi 2008 13:26 1107 6
REKLAMA
  • #1 5068554
    habdzin
    Poziom 10  
    Witam Serdecznie.
    Posiadam urządzenie HP LJ 3330.
    Mam problem z wydrukiem pierwszych stron (4-5) kiedy urządzenie jest nie nagrzane.
    Machina po załączeniu przeprowadza swój własny test i wszystko jest OK.
    W momencie rozpoczęcia wydruku pierwsza strona jest kiepskiej jakości z nie utrwalonym miejscami tonerem. Druga strona już jest lepszej jakości ale z fragmentami poprzedniej itd.
    Piąta strona jest już drukowana idealnie bez żadnych wad. Sytuacja powtarza się za każdym razem kiedy urządzenie jest ,,zimne’’.
    Uprzejmie proszę o sugestie.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 5069042
    leeart

Poziom 35  
    Ocena: 433
    na poczatek proponuje zmienić same łożyka, panewki wałka dociskowego. Taki sam problem miałem w Lj 1200, po wymianie panewek problem ustąpił. Ale oczywiście może być również uszkodzona grzałka.
    Konto firmowe:
    LEE-CAN SERWIS
    PLAC CZERWCA 1976R NR 2 LOK 06, Warszawa, 02-495 | Tel.: 502XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: serwisdrukarki.pl
  • REKLAMA
  • #4 5069065
    habdzin
    Poziom 10  
    Bardzo dziekuje wszystkim za sugestie oczywiscie sprawdze.
    Zaznaczam, ze wklad jest nowy i oryginalny.
    Mam serwisowke takze rozloze mechanizm wszystko przeczyszcze sprawdze docisk moze cos pomoze - jesli nie to pozostaje wymieniac czesci.

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 5069210
    laserjack

Poziom 31  
    Ocena: 64
    leeart napisał:
    na poczatek proponuje zmienić same łożyka, panewki wałka dociskowego. Taki sam problem miałem w Lj 1200, po wymianie panewek problem ustąpił. Ale oczywiście może być również uszkodzona grzałka.

Oczywiście grzałkę przed wymianą należy pomierzyć, a panewki wymieniam obliogatoryjnie./czyli jak tylko mam wymontowaną grzałkę/
    Konto firmowe:
    Laser Service Jacek Kopa
    93-302 Łódź ul. Czytelnicza 15, Łódź, 93-302 | Tel.: 600XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.jacekkopa.pl
  • #6 5069640
    merkurus
    Poziom 21  
    Ocena: 47
    Możliwość jeszcze taka że może była wymieniona folia teflonowa ja tak raz miałem była za cienka. pozdro
  • #7 5079859
    habdzin
    Poziom 10  
    Dziekuje Wszystkim za cenne wskazowko, uwazam temat za zakonczony.

Pozdrawiam
    +++

Podsumowanie tematu

✨ W urządzeniu HP LaserJet 3330 pojawia się problem z jakością wydruku pierwszych kilku stron po uruchomieniu, gdy drukarka jest zimna. Pierwsze strony mają nieutrwalony toner i ślady poprzednich wydruków, natomiast po około piątej stronie jakość jest już prawidłowa. Sugerowane przyczyny to uszkodzenie elementu grzejnego (grzałki) w fuzerze oraz zużyte lub uszkodzone łożyska i panewki wałka dociskowego. Zaleca się pomiar grzałki przed jej wymianą oraz obligatoryjną wymianę panewek podczas demontażu grzałki. Dodatkowo wskazano możliwość problemów z folią teflonową, która może być zbyt cienka po wymianie. Autor posiada oryginalny, nowy wkład tonerowy i planuje rozebrać mechanizm, wyczyścić go i sprawdzić docisk. Po zastosowaniu się do wskazówek temat uznano za zamknięty.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA