logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy nowa karta dźwiękowa rozwiąże problem spalonego wyjścia audio?

grzesiek16nowy 23 Kwi 2008 21:56 967 7
REKLAMA
  • #1 5070670
    grzesiek16nowy
    Poziom 11  
    spaliłem w kompie wyjście to zielone na głośniki... mój brat dotknął we wzmacniaczu kablem audio od kompa wyjścia na głośniki we wzmacniaczu... i sie w kompie spaliło wyjście chyba... to jest karta zintegrowana jest "w płycie gł." na niebieskim gra ale ciszej i przy każdym włączaniu muszę wchodzić do ustawień... czy jak kupię nową kartę to będzie grało jak wcześniej???
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 5071772
    grzesiek16nowy
    Poziom 11  
    a jakie są najlepsze karty??? tak ok 50zł może coś ponad...
  • #4 5072125
    pipinet

Poziom 18  
    Ocena: 14
    SB Live 5.1 Mniej-więcej w cenie którą podałeś.
    Najlepsza karta w tym przedziale cenowym ;)
    Mam nadzieję ze pomogłem :D
    Konto firmowe:
    Aktywny Ozon
    Usługi świadczone u klienta, Kraków, 30-233 | Strona WWW: https://www.aktywnyozon.pl
  • REKLAMA
  • #5 5076836
    grzesiek16nowy
    Poziom 11  
    ale jak mam wzmacniacz 2kanalowy i wyjścia na 4 głośniki to dobrze będzie grało???? ale jaką dokładnie kartę???
  • REKLAMA
  • #6 5077118
    pipinet

Poziom 18  
    Ocena: 14
    Tak bo dźwiek z karty dźwiekowej i tam musisz wzmocnić. I to są osobne wyjścia (na różne kanały tj. tył przód itd.) więc nie tracisz na jakości.
    Jeśli potrzebujesz 2 kanały to możesz poprostu podpiąć przewód jack-chinch pod zielone gniazdo i na chincach masz stereo.
    Wybierz coś z Sound Blaster Live 5.1 np. SBO410 24BIT, ale wszystkie karty z tej rodziny grają ok wiec wybieraj do woli.
    Konto firmowe:
    Aktywny Ozon
    Usługi świadczone u klienta, Kraków, 30-233 | Strona WWW: https://www.aktywnyozon.pl
  • #7 5078837
    grzesiek16nowy
    Poziom 11  
    kupiłem sobie sound blaster augidy... bo w sklepie nie było live... dałem 90zł ale opłacało się... jestem zadowolony... cudowny bass...:D mogę podbijać daną częstotliwość np.10Hz karta cudo... polecam każdemu

Podsumowanie tematu

✨ Uszkodzenie zielonego wyjścia audio na zintegrowanej karcie dźwiękowej płyty głównej spowodowało obniżenie głośności i konieczność ręcznej zmiany ustawień przy każdym uruchomieniu komputera. Zakup nowej karty dźwiękowej jest rekomendowany jako skuteczne rozwiązanie problemu, zapewniające lepszą jakość dźwięku. W przedziale cenowym około 50 zł polecana jest karta Sound Blaster Live 5.1, która oferuje wielokanałowe wyjścia audio (przód, tył, itp.) i umożliwia podłączenie wzmacniacza 2-kanałowego z wyjściami na 4 głośniki bez utraty jakości. Alternatywnie można użyć kabla jack-chinch do uzyskania stereo. Użytkownik zakupił kartę Sound Blaster Audigy za 90 zł, która zapewnia znacznie lepsze brzmienie, w tym możliwość regulacji częstotliwości, co przekłada się na wyraźny bas i satysfakcję z użytkowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA