logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Projekt przedwzmacniacza 5.1 z TDA7318 i odbiornikiem FM, wyświetlacz

bzyq90 02 Maj 2008 12:37 1257 5
REKLAMA
  • #1 5097825
    bzyq90
    Poziom 18  
    Ocena: 31
    Witam,
    chciałbym prosić o pomoc w zaprojektowaniu przedwzmacniacza 5,1 z odbiornikiem radiowym.
    Znalazłem przedwzmacniacz w Internecie na TDA7318, ale nie umiem znaleźć do niego płytek ani nic jest tam jedno wejście 5,1 i 4 wejścia stereo chciałbym zrobić cos podobnego tylko ze wzbogacone o odbiornik FM wszystko wyświetlane na wyświetlaczu, (jaka fala) nie chodzi o RDS.
    Może być na pilot :)
    Kompletnie nie wiem, od czego zacząć liczę na pomoc największych mózgów.
  • REKLAMA
  • #2 5097983
    mkpl
    Poziom 37  
    Ocena: 856
    Co do tunera :) wystarczy modul z jakiegoś nowszego radia samochodowego :) w module masz odrazy synteze dekoder rds i stereo i wszystko sterowane przez I2C. Wiec podpiecie ogranicza sie do podłaczenia anteny zasilania uC i tyle z RDSem przy okazji. Co do przedwzmacniacza poprostu 3 sztuki jakiegoś stereofonicznego przeampa na tda po I2C do procka reszta programowo :) Pilot tez niejest problemem. Podstawa jest umiejetność programowania reszta to jak składanie z klocków lego
  • REKLAMA
  • #3 5098472
    bzyq90
    Poziom 18  
    Ocena: 31
    Znalazłem to w radiu ojca ;] Teraz pada pytanie jakim prockiem to (3*TDA7318) sterować? Jaki wsad, jaki schemat? Nie potrafie pisać wsadów :) Dla mnie to ciemna magia...
  • REKLAMA
  • #4 5099045
    mkpl
    Poziom 37  
    A kto powiedział ze bedzie latwo?? gotowego programu do tego nie dostaniesz ;) a jak ci zalezy kup jakis maly AVR typo attiny2313 albo atmega8 programator za 5zł i sie ucz C albo Bascoma :P trudne to niejest poswiecisz na to 2 godziny przez caly miesiac i oprogramowanie tego projektu nie bedzie problemem
  • REKLAMA
  • #6 5099185
    mkpl
    Poziom 37  
    Na allegrogo widziałem taka oferte gosciu pisał programy za kase :) ale zawsze lepiej sie samemu nauczyć i taniej wogole pozmieniasz co chcesz jak chcesz ;) sam dopiero zaczynam i niejest to takie trudne jak mi sie wydawalo
REKLAMA