Zmieniłem niedawno monitor CRT na LCD i z przykrością stwierdzam, że filmy stworzone za pomocą VideoStudio 11 i kamerka cyfrową Panasonica ladnie wygladają na stacjonarnym DVD oraz na monitorach CRT.
Jednak na monitorach LCD wygladaja jak telewizja analogowa z lekkim 'sniegiem" i nie wiem dlaczego tak jest.
Dla upewnienia sie ze to nei ja cos poknocilem wrzucilem kilka filmow stwroznych przez zaklady zajmujące sie video filmowaniem i niestety kazdy film na LCD wyglada jakosciowo bardzo kiepsko.
Monitor z matrycą MVA EIZO.
Byłem jednak ciekawy czy aby moj monitorek nie jest felerny i pozyczyłem od kolegi ze sklepu z kompami LG i Asusa.
Na kżdym to samo.
Co może być przyczyną tak słabej jakości obrazu na monitorach LCD?
Czy usuwa sie przeplot do monitorów LCD czy nie trzeba go usuwać jeżeli chce sie ogladać filma na LCD?
Czy wogołe efekt przeplotu występuje na LCD?
dzięki
Jednak na monitorach LCD wygladaja jak telewizja analogowa z lekkim 'sniegiem" i nie wiem dlaczego tak jest.
Dla upewnienia sie ze to nei ja cos poknocilem wrzucilem kilka filmow stwroznych przez zaklady zajmujące sie video filmowaniem i niestety kazdy film na LCD wyglada jakosciowo bardzo kiepsko.
Monitor z matrycą MVA EIZO.
Byłem jednak ciekawy czy aby moj monitorek nie jest felerny i pozyczyłem od kolegi ze sklepu z kompami LG i Asusa.
Na kżdym to samo.
Co może być przyczyną tak słabej jakości obrazu na monitorach LCD?
Czy usuwa sie przeplot do monitorów LCD czy nie trzeba go usuwać jeżeli chce sie ogladać filma na LCD?
Czy wogołe efekt przeplotu występuje na LCD?
dzięki