logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak udostępnić internet przez Bluetooth z D-link DI-524 na Windows XP?

Dawid90u 05 Maj 2008 21:50 957 3
REKLAMA
  • #1 5109411
    Dawid90u
    Poziom 23  
    Ocena: 86
    Witam
    Mam nie mały problem. Zachciało mi się mieć internet na komórce która by go pobierała przez bluetooth z komputera. Więc wszystko skonfigurowałem i internet działa. Musiałem w ustawieniach połączenia lokalnego w komputerze użyć funkcji "Udostępnianie połączenia internetowego" bez włączonej funkcji internet na komórce nie działa. Problem przychodzi gdy dochodzi router, muszę go mieć podłączony bo inna osoba z rodziny korzysta z laptopa. No a wtedy gdy komputer jest podłączony nie bezpośrednio do internetu (internet osiedlowy) tylko przez router, nie działa funkcja udostępniania internetu, wyskakuje komunikat
    Jak udostępnić internet przez Bluetooth z D-link DI-524 na Windows XP?
    No i nie wiem co już z tym zrobić
    , próbowałem przypisywać ip dla komputera, używać funkcji w routerze DMZ, pomaga tylko odłączenie routera, i podłączenie internetu bezpośrednio. Szukałem już na elce i na Google ale nie znalazłem działającego sposobu.
    Router to D-link di-524, System Windows XP Professional SP2
    Wie ktoś może jak rozwiązać ten problem?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 5109685
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 844
    Na routerze zmień IP portu LAN z 192.168.0.1 na np. 192.168.1.1 i wszystko będzie działać.
  • REKLAMA
  • #3 5109708
    eweryst
    Poziom 15  
    Ocena: 16
    Ostatnio też miałem taki problem, tylko podczas podłączania 2 komputerów. Wtedy problemem było to, że brama kompa, co miał udostępnić połączenie miał 192.168.1.1, a jesli udostępnia się połączenie, wówczas ta 2 sięć automatycznie ustawia sobie takie IP i wyskakuje podobny komunikat, wówczas podczas załączenia kreatora udostępniania połączenia trzeba zmienic ustawienia na np 192.168.106.1, uruchomic kreator (lub jak ty tam konfigurujesz). Gdy juz bedzie po wszystkim zmien sobie ustawienia, na tej karcie co masz z routera na takie jak maja byc a na tym drugim cos innego dowolnego:) Ale powtarza, ze takie cos uzywalem do udostepnienia połączenia między 2 kompami, a nie kom z komputerem.
REKLAMA