logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brandt WM 901 Eco - jak awaryjnie otworzyć zablokowaną klapę pralki?

m.marrcin 08 Maj 2008 08:17 2409 5
REKLAMA
  • #1 5117814
    m.marrcin
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Witam,

Mam problem z pralką Brandt WM901 Eco - ładowana od góry, wywalała korki, doszedłem już do tego że powodem była blokada klapy. Niestety uszkodziła się w ten sposób, że klapa pozostała zablokowana (a w środku jest pranie - od dwóch dni). Czy jest jakiś sposób na awaryjne otworzenie tej klapy?

Pozdrawiam
    Marcin
  • REKLAMA
  • #2 5118366
    marqs-60
    Poziom 20  
    Ocena: 136
    Witam.Dostęp będziesz miał ( choć kiepski) po zdjęciu ścianki bocznej i od dołu ,,odryglujesz".
  • REKLAMA
  • #3 5118651
    m.marrcin
    Poziom 14  
    Zdjąłem obie ścianki boczne i próbowałem odryglować przez 3 godziny z obu stron, ale nie dałem rady. Nic tam nie widać i nie mogę wyczuć co tam pociągnąć, albo nacisnąć. Myślałem, że może jest jakiś tajny "odryglowywacz", ale chyba nie ma?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 5135353
    yaris007
    Poziom 13  
    Weź cienki śrubokręt , wsadź go od dołu do wyłącznika jak na zdjęciu - przyjemnego trafiania ;O)

Brandt WM 901 Eco - jak awaryjnie otworzyć zablokowaną klapę pralki?

Moderowany przez skryn:

Zdjęcie poprawiłem, proszę następnym razem korzystać z TEj instrukcji.

• REKLAMA
  • #5 5142277
    m.marrcin
    Poziom 14  
    Dziękuję za wskazówki. Pralka otworzona.
    Chciałbym teraz pominąć tą blokadę klapy (kupiłem identyczną pralkę na części i mam sprawną blokadę ale spodziewam się podobnego problemu w przyszłości) . Standardowo złączyłem dwa grubsze przewody i pralka pierze, jednak nie wyłącza się kiedy dojdzie do "STOP" - pompa cały czas wypompowuje wodę (z podłączoną blokadą wyłącza się normalnie). Jak można połączyć przewody, żeby wyłączyła się po skończeniu prania?
    Pozdrawiam.
  • #6 5144645
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA