logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brandt WM 1001 ECO Programator chodzi a niepierze !!

maciekkeicam 27 Gru 2007 21:13 1351 2
REKLAMA
  • #1 4629660
    maciekkeicam
    Poziom 1  
    Witam mam pralkę Brandt WM 1001 ECO i następujący problem:
    parę dni temu coś było czuć tak jakby kablami i wywaliło korki. I od tego momentu pralka niepierze :/ Rozebrałem ją ale nic niewidać :/ Jak ją włącze to światełka się świecą programator chodzi, programy przeskakują, no ale ani nieciągnie wody, ani niekręci się bęben :/
    PROSZĘ O POMOC
    POZDRAWIAM!!!

"Nie" z czasownikami, należy pisać rozdzielnie!
    Proszę post i temat poprawić.
    <skryn>
  • REKLAMA
  • #2 4629997
    colcolcol
    Specjalista AGD
    Ocena: 340
    Czarno to widać, jeżeli spaliła się grzałka i zwarcie uszkodziło hydrostat to jest on w pozycji "wysoki poziom wody" i dlatego nie pobiera wody - wtedy także nie będzie wirować. Jeżeli uszkodziło moduł (okopcenia ?) to niestety raczej do wymiany. Sprawdzić jeszcze proszę przewody przy kostce silnika, częsta przyczyna awari w tych pralkach, hydrostat na włącz - wyłącz najlepiej miernikiem.
  • #3 15563682
    karoloski
    Poziom 1  
    Miałem dokładnie to samo. Przyczyną było zalanie elektro blokady drzwiczek.
    Na początku pomagało kilkukrotne zamknięcie, potem posmarowanie ślizgów blokady.
    Przyczyna leżała po stronie uszczelki, która przepuszczała wodę. Zrobiłem obok uszczelkę z sylikonu.
    Ostatecznie musiałem elektro blokadę wymontowac, spiąć na krótko i umocowac z tyłu. Nie polecam, zrobiłem to świadomie dla siebie. Pralka pracuje bez problemu.
REKLAMA