logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak używać dwóch kart dźwiękowych jednocześnie na ECS K7VZA i SB 4.1?

killer 23 Sty 2004 21:57 1522 5
REKLAMA
  • #1 487899
    killer
    Poziom 19  
    Ocena: 17
    Posiadam plyte ECS K7VZA ze zintegrowana karta oraz normalna karte dzwiekowa SB 4.1 pod PCI. Do tego jest jeszcze karta graf. ATi z wyjsciem telewizyjnym.
    Tak sie zastanawiam, czy mozna by bylo w jakis sposob zrobic cos takiego: ogladam film przez TV-Out na TV a na ekranie montora jest normalnie pulpit na ktorym mozna dzialac (to juz zrealizowalem, dzielac obraz na dwa rozne pulpity, jeden na montorze, drugi na TV). Do tego jeszcze, zeby mozna bylo np odaplic mp3 ktora "leci" np. z karty zintegrowanj z plyta glowna a film by "lecial" przez SB?
    Reasumujac, czy mozlewe jest korzystanie z dwoch kart dzwiekowych oddzielnie? Jak jedna zajeta, to jest czynna druga.
  • REKLAMA
  • #2 488014
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    mozna jezeli ta onboard nie wylacza sie automatycznie jak wlozysz inna dzwiekowke.

ustawiasz w panelu sterowania karte domyslna na ta ktora ma dzialac z filmem, a w winampie w pluginie output wybierasz jako urzadzenie druga karte.
  • REKLAMA
  • #3 493126
    p-spider
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Mam taka płyte i tez SB Live chodzi bez problemu tylko ze komputer chodzi troszke wolniej.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 493146
    Pi-Vo
    Poziom 37  
    Ocena: 206
    Polecam karty pod USB zbudowane na scalakach TI PCM2902 ,PCM2702 itp.Sam takie robiłem i współpracują ze zintegrowaną i pomiędzy sobą.Można ich podłączyć tyle ile jest wolnych portów USB.
  • REKLAMA
  • #5 494631
    piicia
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    no to ja też mam sb live 5.1 i drugą karte zintegrowana na plycie i probowalem pod jedna podlaczyc glosniki a pod druga sluchawki i nic moze mi pomozecie piicia(_at_)o2.pl za wszelką pomoc dziekuje z góry
  • #6 495174
    killer
    Poziom 19  
    Ocena: 17
    No fajnie, dziala. Z tym, ze ja chcialbym zeby mozna bylo ustawic player na karte zintegowana, a reszta systemu chodzi na normalnej.
    Moze jest taki player video?
    Wtedy mozna by ogladac oddzielnie dwa filmy na jednym kompie.
REKLAMA