logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki program do katalogowania łączności radiowej polecacie?

apstynent 24 Sty 2004 11:48 5879 9
REKLAMA
  • #1 488420
    apstynent
    Poziom 22  
    Ocena: 5
    Witam!
    Poszukuję jakiegoś dobrego, sprawdzonego programu do katalogowania łączności. Czy któryś z kolegów zna może jakiś fajny programik który mógłby mi polecić?
    Myślę że wszystkie mają podobne funkcje, ale może któryś ma coś co go wyróżnia?
  • REKLAMA
  • #2 489039
    Renegat_pol
    Poziom 21  
    Ocena: 42
    Jest wiele takich programów. Ja np. mam LogBook'a w/g SP4LVG. Dobry jest również Logger a z polskich to można pobawić sie w CYBORG'a w wersji dla DOS lub WIN.
  • REKLAMA
  • #3 489293
    apstynent
    Poziom 22  
    Łukasz Komsta w swojej książce "Krótkofalarstwo i radiokomunikacja poradnik" pisze o programach które same pobierają info o korespondencie z internetu albo tez współgrają z radiem. Czy pisał to coby ludzi zachęcić do komputerowych logów czy też rzeczywiście są takie programy?
  • #4 490901
    Renegat_pol
    Poziom 21  
    Ocena: 42
    A są takie cuda, ale ja gdy rozpoczynałem swoją działalność, nie miałem dostępu do internetu i dlatego zdecydowałem sie na log w/g SP4LVG.
  • REKLAMA
  • #5 493082
    szogun
    Poziom 23  
    Ocena: 127
    Zobacz:www.writelog.com.

Szogun
  • #7 531281
    neoikiler
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Bardzo dobrym programem jest AALog ściągniesz go ze strony www.dxsoft.com naprawde polecam :D
  • #8 567587
    apstynent
    Poziom 22  
    Teraz, kiedy mam już za sobą etap wstępny (egzamin i te wszystkie głupie papierzyska) po prostu zassałem wszystkie programy jakie znalazłem i spróbowałem jak sie je obsługuje.
    Najfajniejszy wydał mi się Logger32 (tym bardziej że jest za free).
    Jeśli ktoś zna programy podobne do niego, będę zainteresowany :)
  • REKLAMA
  • #10 725734
    sp7kh
    Poziom 15  
    Ocena: 17
    Przepraszam że tak późno - ale jeżeli prosty log jest nadal potrzebny to na stronie kolegi SP7VLS, jest super prosty i dobry program logujący jego autorstwa.
    Przesyłam ten log w wersji instalacyjnej.
    Załączniki:
    • setup.exe (462.31 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji przedstawiono różne programy do katalogowania łączności radiowej, zarówno polskie, jak i zagraniczne. Wspomniano LogBook według SP4LVG, Logger, polski CYBORG (wersje DOS i Windows), a także WriteLog dostępny na stronie writelog.com. Zwrócono uwagę na programy automatycznie pobierające dane o korespondentach z internetu i współpracujące z radiem. Polecano również AALog ze strony dxsoft.com oraz darmowy Logger32, który wyróżnia się funkcjonalnością i dostępnością. Dla emisji cyfrowych rekomendowano MixW2e, umożliwiający pracę z SSTV, PSK i innymi trybami cyfrowymi. Na koniec wskazano prosty i skuteczny program logujący autorstwa SP7VLS, dostępny na jego stronie. Wybór programów zależy od potrzeb użytkownika, dostępności internetu oraz preferencji dotyczących funkcji i interfejsu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA