Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lodówka Electrolux ENB 3660 - miga i piszczy - dlaczego?

Dta1 15 May 2008 10:30 11672 3
    Dta1
    Level 2  
    Od 4 lat mam ww lodówkę. Niedawno, co jakiś czas ma następujące objawy:
    Migają lampki przy pokrętle ustawiania temperatury zamrażarki - wszystkie 3 i pali się czerwona dioda pracy lodówki (widoczna na przez okienko w drzwiach). Co mniej więcej 30 sek. pojawia się sygnał.

Objaw ustępuje samoistnie - dzisiaj po otwarciu i zamknięciu drzwi lodówki i zamrażarki.

Czy ktoś może wie co to może być? - czy powinnam profilaktyczne rozlodzić zamrażarkę?
    vector40
    Level 14  
    problem najprawdopodobniej istnieje w złączu tuż przy agregacie jest tam układ z cewką wyczyściłem nalot w tej kostce ze stykami i działała poprawnie wymyłem wnętrze jej wodą kolońską ..działało super a w dodatku pięknie pachniało:D właściciel jej potwierdził identyczne zachowanie ..z czasem ten nalot węglowy spowoduje zwarcie i przestanie działać już na amen
    yrmark
    Level 20  
    Witam - podaj mi PNC 92 . . . . . . . .. znajduje się na tabliczce obok pojemników na warzywa

Dodano po 39 [minuty]:

najbardziej prawdopodobną przyczyną takiego zachowania jest połączenie czujek NTC na płytce sterującej, należy oczyścić piny lekko docisnąć zworki na kostce(najlepiej byłoby przemyć to spreyem KONTAKT) i to powinno pomóc
    pozdrawiam
    Anonymous
    Level 1