logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd c000218 unknown hard error przy starcie Windows XP - jak naprawić?

.....@ 15 Maj 2008 19:49 1058 5
REKLAMA
  • #1 5144340
    .....@
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    Witam mam problem windowsem xp nie włącza się prawidłowo wyskakuje błąd c000218 unknown hard error.Mogę go włączyc tylko trybem awaryjnym za każdym razem włączenia go wyskakuje ten błąd a w trybie awaryjnym działa OK.Komp nie kręcony.Athlon 2000xp+512 ram kingston+cd-rom grafika GF 2mx zasilacz 350 sprawny na 100%.
  • REKLAMA
  • #2 5144355
    Ragazzi
    Poziom 11  
    Po prostu się wyłączył, i po ponownym uruchomieniu masz ten błąd ?? Czy wykonywałeś jakieś operacje ?? W awaryjnym backup spróbuj zrobic....
  • REKLAMA
  • #3 5144371
    .....@
    Poziom 17  
    Nie pamiętam jak to było czy się wyłączył? Teraz się włacza w awaryjnym a normalnie wyswietla ten błąd mam zrobic przywracanie systemu?
  • REKLAMA
  • #4 5144385
    Ragazzi
    Poziom 11  
    Tak przywracanie. Szkoda że nie wiesz w jakich okolicznościach się to stało. Jak backup nie pomoże to niestety format.

Moderowany przez Mery84:

Proszę się wstrzymać od udzielania porad tej klasy. Format to nie sposób na naprawę systemu. Przypominam, że regulamin forum obowiązuje i odsyłam kolegę do zapoznania się z pkt.12 regulaminu.

• REKLAMA
  • #5 5149945
    oleq_30
    Poziom 30  
    Ocena: 63
    Ragazzi napisał:
    Tak przywracanie. Szkoda że nie wiesz w jakich okolicznościach się to stało. Jak backup nie pomoże to niestety format.

Format to nie jest rozwiązanie.
    Nie instalowałeś ostatnio jakiś sterowników ? Spróbuj poodinstlowywać sterowniki grafy dzwieku USB sieciówki, jak nie pomoże spróbuj przeinstalować system.
    Koniecznie zrób kontrolę pamięci , i test HDD , oraz kontrolę napięć miernikiem zasilacza ( a tak swoją drogą po czym wnioskujesz że zasilacz masz na 100% sprawny )
  • #6 5154367
    .....@
    Poziom 17  
    Witam włączyłem tylko:Ostatnia znana dobra konfiguracja windows i wszystko ruszyło ok.A zasilacz jest dobry bo jest nowy i był sprawdzany miernikiem.Zastanawiam się tylko dlaczego tu nikt nie napisał żeby właczy to co ja zrobiłem?Dzieki i pozdrawiam.Komp smiga jak trzeba.
REKLAMA