logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Daewoo ACD-4310 - Problemy z odczytem po wymianie lasera KSS-210B

hutnik 18 Maj 2008 17:34 1629 2
REKLAMA
  • #1 5153732
    hutnik
    Poziom 19  
    Ocena: 18
    Posiadam radiomagnetofon z cd taki większy jamnik marki Daewoo ,
    wystąpiły problemy z odczytem płyt tak więc wymieniłem laser KSS-210B
    na nowy.
    Po wymianie problem nadal istnieje, co prawda poprawił się odczyt płyt ale laser ma problemy ze znalezieniem ścieżki,chwilę szuka albo wcale nie znajduje,nie za każdym razem zczytuje dane z płyty ile jest nagranych utworów, przeskakuje w trakcie odczytu na następny nagrany utwór dżwiękowy ale nie za każdym razem ,gdy znajdzie następny utwór kilka razy zrywa dżwięk zanim zacznie normalnie odtwarzać.
    Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu usterki.
  • REKLAMA
  • #2 5163181
    Darekgab
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam
    Spróbował bym podstawić silnik"slide" lub tez spróbować przelutować płytke oraz sprawdzić przewody połączeniowe z laserem .
    Powodzenia
    Pozdrawiam
  • #3 5249469
    hutnik
    Poziom 19  
    Ocena: 18
    Podmieniłem silniczki niestety bez rezultatu ,główny problem to jest taki że laser ma problemy ze znalezieniem ścieżki ,a gdy ją znajdzie to wtedy czyta czasami przerywa, przeskakuje na inny utwór i z kazdą następną szukaną ma problem, albo znajdzie po chwili albo wcale, wtedy na wyswietlaczu zaswiecą migające zera a płyta przestaje się kręcić.

Scaliłem posty.
    (djMatyAS)

Nie posiadam schematu tego radiomagnetofonu to raz.
    Nie mam doświadczenia jeżeli chodzi o naprawy dotyczące błędów optyki.
    Po trzecie nie wierzę w to że nie ma ludzi na Elektrodzie znających temat.
    Na płycie elektroniki są cztery podkówki regulacyjne tylko niewiem od czego ? RV701,702,703,729 i tą ostatnią regulując poprawiłem korekcję śledzenia ścieżki lasera, delikatnie skorygowałem pozostałymi jest prawie dobrze prawie bo to jest regulacja niestety na oko i ucho.
    Mam prośbę czy ktoś może na ten temat się wypowiedzieć o co tu chodzi i dlaczego była konieczna regulacja ?
    Dziękuje.
REKLAMA