logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Długi czas wybierania numeru na Toshiba Satellite 1640CDT z modemem Ericsson HIS

Przemyslaw 26 Sty 2004 01:59 1919 4
REKLAMA
  • #1 490837
    Przemyslaw
    Poziom 28  
    Ocena: 66
    Witam! Problem polega na tym, ze na moim laptopie toshiba setellite 1640cdt, modem ericsson his strasznie dlugo wybiera numer - okolo 2 minut. Wszelkie mozliwe ustawienia sa takie same jak w komputerze stacjonarnym, na ktorym wybieranie trwa kilka sekund z tym samym modemem. niby niewielki problem ale strasznei mnie denerwuje.
    Moze ktos wie co z tym zrobic?

Jeszcze jedno: po podlaczeniu hisa do laptopa swieci sie od razu kontrolka RTS na HISie i blyska raz przy wybieraniu; po podlaczeniu do kompa stacjonarnego, ta kontrolka zapala sie dopiero przy wybieraniu numeru.Moze cos trzeba przestawic w ustawieniach portu?
  • REKLAMA
  • #2 490856
    sq8ju
    Poziom 24  
    Ocena: 10
    Odnośnie ciągle świecącej się kontrolki na modemie mam tak samo na normalnym stacjonarnym komputerze ale tylko z Windowsem ME. Przy innym problem znika. A i wybiera dość długo numer na ME ....... :?

Lekarstwo - win98, win2000prof, winXP :D
  • REKLAMA
  • #3 491045
    Przemyslaw
    Poziom 28  
    Ocena: 66
    dafi2 - ja mam wlasnie win98se :(
  • REKLAMA
  • #4 491232
    sq8ju
    Poziom 24  
    Ocena: 10
    W takim razie, ciężko coś poradzić, gdzyż nie spotkałem się z takim objawem na 98se ;(

Pozdrówka, będe śledził temat, moze sam się dowiem o co chodzi :)
  • #5 491473
    kubagert
    Poziom 14  
    Ja tez mialem kiedys taki problem. Rozwiazalem go wylaczajac "monituj o nazwe uzytkownika..." albo o numer telefonu (w sdi niewazne jaki numer sie wpisze, to zawsze powinien sie polaczyc), ale nie jestem pewny czy to bylo to.

Ale zauwazylem ze po chwili polaczenie (gdy windows rzekomo sie jeszcze laczyl) internet byl juz dostepny.

Pozdrawiam
    kubagert
REKLAMA