logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z TOSHIBA Satellite A105-S4284 i neostradą 1024kB/s

manfredma 05 Lis 2006 11:02 2211 7
REKLAMA
  • #1 3189645
    manfredma
    Poziom 2  
    Mam Neostradę 1024 kB/s zakupioną wczoraj z modemem ZXDSL 852 i laptopa " TOSHIBA Satellite A 105 - S4284 SYSTEM UNIT " z Windows XP SP2 i tu mój problem, po 5-10 minutach od włączenia internetu monitorki internetu w pasku narzędziowym (trey) są "zamurowane" tzn. internet mi nie działa, nie mogę wyłączyć internetu poprzez monitorki i rozłączyć go, dopiero restart laptopa pomaga, ale znów po włączeniu neostrady po kilku minutach (5-10 min) mi wygasa się internet :(
    Zmieniłem modem na SAGEMa i niestety jest to samo, czyli wina modemu odpada, dodam, że ten modem ZXDSL sprawdziłem na innym komputerze i chodzi bez najmniejszych problemów i nic internetu nie wygasza.
    Już sam nie wiem co to może być, dlatego zdaję się na Was
  • REKLAMA
  • #2 3189723
    Cybus18
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Witam. Moja ciotka miała ten sam problem, to znaczy Miała neostrade 512 i po kilku minutach internet sie urywał. Niestety jedyne co pomogło to reinstalacja windowsa.
  • REKLAMA
  • #3 3191433
    manfredma
    Poziom 2  
    Niestety format i ponowna instalacja Win XP nie pomogła, dalej chwilke pochodzi internet i się wygasza, dodam, że wyskoczyło mi, że to coś zwiazane z " Generic Host W32 " z raportowania błędów pod XP to mi wyskoczyło po tym jak się wygasił internet, ale ja jestem laikiem w tych sparawach :( nie wiem co robić?

Dodano po 1 [minuty]:

A jaki windows był przed i po na komputerze Twojej ciotki?
  • #4 3191820
    ciubas
    Poziom 22  
    Ocena: 11
    a powiedz czy isnalujesz neostradowe badziewie czy tylko sterownik modemu i laczysz sie przez polaczenie internetowe?

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 3192102
    manfredma
    Poziom 2  
    Tak jadę na samym sterowniku bez tej chorej aplikacji TP, (ale jeśli chodzi o próbę instalacji z aplikacją to też robiłem i też ten sam problem był po 5 min wygasa internet) teraz aktualnie mam wgrany sam sterownik do modemu bez aplikacji TP, tak i łączę się przez połączenie internetowe. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 3192142
    ciubas
    Poziom 22  
    Ocena: 11
    sprawdz czy modem sie za bardzo nie nagrzewa...

moj sie zawsze wiesza jak mam podlaczone pod ten sam kontroler usb wifi (udostepnienie laptopowi neta) + modem sagem + bitComet, wiesza sie dolsownie po max minucie, przelacz modem na inne usb, odlacz wszystkie peryferia na usb, moze to jest spowodowane zbyt duza iloscia pobieranej energii z gniazda usb:/
  • #8 3192733
    Cybus18
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Witam. Miała i nadal ma Xp plus SP2

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy laptopa Toshiba Satellite A105-S4284 z systemem Windows XP SP2, który po kilku minutach korzystania z internetu przez Neostradę 1024 kB/s z modemem ZXDSL 852 traci połączenie i nie można go rozłączyć bez restartu komputera. Wymiana modemu na SAGEM nie rozwiązała problemu, a modem ZXDSL działa poprawnie na innym komputerze, co wyklucza wadę sprzętową modemu. Próba reinstalacji systemu Windows XP również nie przyniosła efektu. W raporcie błędów pojawia się komunikat związany z procesem "Generic Host W32". Użytkownik korzysta z samego sterownika modemu bez dodatkowej aplikacji TP, łącząc się przez standardowe połączenie internetowe. Wskazano możliwe przyczyny takie jak przegrzewanie się modemu, konflikty na kontrolerze USB lub zbyt duże obciążenie portów USB. Sugerowano również poszukiwanie rozwiązań pod hasłem "generic host process", co jest znanym problemem na forach technicznych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA