logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canal+ - mam sygnał (pomiędzy 3 a 4), ale nie ma żadnego pr

malgosia75 20 Maj 2008 21:17 1287 3
REKLAMA
  • #1 5162117
    malgosia75
    Poziom 2  
    programu. Czy jest możliwe, że złapałam innego satelitę niż HotBird? Wyszukiwanie programów kończy się zawsze fiaskiem - wszystkie ustawienia są zgodne z tymi na stronach Canal+. Mam ten prosty dekoder sprzed kilku lat.

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
    Pozdr,
    Go
  • REKLAMA
  • #2 5162453
    darek23422
    Poziom 27  
    Ocena: 56
    Napisz czy wcześniej działało dobrze chyba że od niedawna masz dekoder z kartą napisz jak na kanałach niekodowanych np viva polska sprawdź czy konwerter (oko na setelicie ) jest dobre aby sprawdzić czy to inny satelita podłącz od znajomego jakiś dekoder i podłącz wtedy możesz sprawdzić czy będzie działał hot bir napisz dokładnie jaki to tuner. Lista powinna się pobrać z kanałami z astry. napisz jaki komunikat wyświetla ci się po nieudanym przeszukiwaniu.
  • REKLAMA
  • #3 5162738
    malgosia75
    Poziom 2  
    Wcześniej odbierał OK (przez jakieś 4 lata), czasami na Vivie były jakieś problemy. Wypróbowałam 2 konwertery (oba standardowe) i cały czas nic. Gdy próbuję wyszukać programy otrzymuję wiadomość, że nie znaleziono żadnego programu - sprawdź ustawienia anteny oraz ustawienia odbioru. Tuner Philips MediaBox (stary model).
    Zastanawiam się czy możliwe jest złapanie jakiegoś innego satelity w pobliżu HotBirda.
    Może mam zły kąt nachylenia anteny. Czy wiesz jaki powinien być?

Pozdrawiam,
    Małgosia
  • #4 5162937
    darek23422
    Poziom 27  
    Ocena: 56
    A czy z anteną było coś robione była ruszana jeśli nie to ustawienia są dobre pożycz na chwilę od kogoś dekoder obojętnie jaki podłącz antenę i sprawdź czy na tym dekoderze coś będzie jeśli nie to wskazuje na uszkodzenie kabla idącego do anteny , lub konwertera na antenie i piszesz wyżej że używasz 2 konwerterów, napewno złączone są przełącznikiem diseq sprawdź czy jest dobry najlepiej 1 kablem podłącz do lewego konwertera stojąc za anteną kabel i spróbuj jeśli na tym pożyczonym dekoderze będą kanały to wskazuje na uszkodzenie dekodera może padła głowica trzabędzie sprawdzić napięcie na głowicy jeśli będzie 13 -18 volt to ok.
REKLAMA