logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki TV nowy do 800 zł, CRT, bezawaryjny 21".

zelik99 23 Maj 2008 11:10 3315 7
REKLAMA
  • #1 5171237
    zelik99
    Poziom 2  
    Witam

Szukam telewizora kineskopowego. Obecnie nie mam żadnego rozeznania na rynku jeśli chodzi o te sprawy. Ostatnio spalił mi się mój prawie 20 letni Unimor Unitra przez co jestem zmuszony do zainwestowania w nowy Tv ;/

Szukam zwykłego telewizora, który spełnia podstawowe funkcje w rodzinie, a więc coś czasami obejrzeć jakiś film, wiadomości itp. Ma również służyć do odbierania Cyfrowego Polsatu, a także do podłączenia nieraz kamery cyfrowej czy aparatu. Ważne, żeby miał wejścia Euro, różne Video-Audio itp.

Cena to w granicach 800zł, przy 21"

Co polecacie? A co trzeba sobie darować?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 5171273
    DarekBytom
    Poziom 18  
    Ocena: 71
    Witaj .
    Raczej będzie trudno coś dostać z bardziej renomowanych producentów , Sony ,Philips czy Panasonic już nie produkują od kilku lat TV CRT .
    Wyrobów marketowych unikaj jak ognia ,często ww. telewizory kuszą ceną ale jak zdechną to masakra z naprawą . Jedyną alternatyw może być coś z wyrobów LG czy Deaewo , lub jak gdzies dostaniesz to coś z starszych modeli Philipsa .
    Akurat z tej ostatniej marki jestem bardzo zadowolony , zresztą Polskie TV czyElemisy czy biazet czy to Unimor były właśnie produkowane na podzespołach Philipsa .
    Pozdrawiam .
    Darek Bytom.
  • REKLAMA
  • #3 5171676
    tenap
    Spec od TV
    Ocena: 247
    Witam!
    Za cenę 800zł bez problemu kupisz 29" 50Hz, np. Daewoo.
  • #4 5171864
    Marek09
    Poziom 24  
    Ocena: 137
    Albo dołóż 50zł kup sobie 20" LCD np Daewoo.
    Apropo CRT Daewoo są w/g mnie najmniej awaryjnymi telewizorami. Bardzo rzadko trafiają się do naprawy, także polecam.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 5172810
    zelik99
    Poziom 2  
    Marek09 skąd wiesz lub na jakiej podstawie twierdzisz, że Daewoo są najmniej awaryjne? Te Daewoo mają dobre kineskopy? Co sądzicie o firmie Toshiba?
    Jeśli chodzi o proponowane przez Was telewizory to prosiłbym o konkretne modele.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 5174060
    marcin_211
    Poziom 24  
    Ocena: 20
    Witam.
    Całkiem niezłym interesem może być kupno używanego CRT (kilkuletniego), który po rzetelnym przeglądzie na pewno przeżyje obecnie produkowane CRT. Cena takiego TV to kwota 250 do 300zł.

Pozdrawiam.
  • #7 5174707
    zelik99
    Poziom 2  
    marcin_211 taka opcja też wchodzi w grę, bo nie jestem wymagający jeśli chodzi o takie sprawy. Grunt to, żeby był jak najlepszy obraz.
    Co mógłbyś mi polecić z takich kilkuletnich modeli?
    Pozdrawiam
  • #8 5181482
    polkos
    Poziom 18  
    Ocena: 11
    Po pierwsze kup sobie nowy telewizor w podanej cenie spokojnie się wyrobisz , polecam Ci model Samsunga Cw21Z573N , ładnie wygląda, ładnie odbiera, jedyna wada to obudowa w czerni fortepianowej , więc trzeba uważać przy czyszczeniu by jej nie porysować.

Dodano po 2 [minuty]:

tenap napisał:
    Witam!
    Za cenę 800zł bez problemu kupisz 29" 50Hz, np. Daewoo.

Kolega chyba napisał ,że potrzebuje 21" a nie 29" ? Jeżeli ktoś będzie szukał samochodu osobowego to zaproponujesz czołg?

Dodano po 15 [minuty]:

Marek09 napisał:
    Apropo CRT Daewoo są w/g mnie najmniej awaryjnymi telewizorami. Bardzo rzadko trafiają się do naprawy, także polecam.
    Pozdrawiam.

Kolega z firmy Daewoo , bo bardzo szybko podważę tę tezę? Kolega bajek nie opowiada jak nie wie o czym mówi. Po kilku latach pracy w sklepie mogę powiedzieć tak , jeżeli przyjeżdzały tv do sklepu i wystawiało się je na półkę(były to tv różnych marek) i jakiś z tych tv "nie odpalił" bądź odmówił pracy po kilku godzinach to w 70% przypadków był to TV Daewoo. Oczywiście Tv nie psują się aż tak często ( te markowe) więc nie ma co popadać w panikę i polecić można również taką firmę jak Daewoo lecz proszę z Fiata Punto nie robić Mercedesa klasy S.

Dodano po 1 [minuty]:

Marek09 napisał:
    Pozdrawiam.

Kolega z firmy Daewoo , bo bardzo szybko podważę tę tezę? Kolega bajek nie opowiada jak nie wie o czym mówi. Po kilku latach pracy w sklepie mogę powiedzieć tak , jeżeli przyjeżdzały tv do sklepu i wystawiało się je na półkę(były to tv różnych marek) i jakiś z tych tv "nie odpalił" bądź odmówił pracy po kilku godzinach to w 70% przypadków był to TV Daewoo. Oczywiście Tv nie psują się aż tak często ( te markowe) więc nie ma co popadać w panikę i polecić można również taką firmę jak Daewoo lecz proszę z Fiata Punto nie robić Mercedesa klasy S.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukując nowego telewizora kineskopowego 21" do 800 zł, dyskusja wskazuje na trudności z dostępnością nowych modeli renomowanych producentów CRT, takich jak Sony, Philips czy Panasonic, którzy zaprzestali produkcji. Zalecane jest unikanie tanich telewizorów marketowych ze względu na wysoką awaryjność i trudności z naprawą. Alternatywą mogą być modele Daewoo lub LG, choć opinie o Daewoo są podzielone – jedni uważają je za najmniej awaryjne, inni wskazują na częste problemy techniczne. Propozycją jest również zakup używanego, kilkuletniego telewizora CRT po przeglądzie technicznym, co może być bardziej opłacalne i niezawodne. Wśród konkretnych modeli polecany jest Samsung Cw21Z573N, który spełnia wymagania 21" i mieści się w budżecie, choć ma delikatną obudowę. Ważne jest, aby telewizor posiadał wejścia Euro, Video-Audio do podłączenia dekodera Cyfrowego Polsatu oraz urządzeń zewnętrznych jak kamera czy aparat. W dyskusji podkreślono, że lepiej dopasować rozmiar ekranu do potrzeb (21" zamiast 29") i nie oczekiwać nadmiernej niezawodności od tańszych marek.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA