logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dostępu do supportu po instalacji JAF i aktualizacji P-Keya

volksjet 23 Maj 2008 13:49 4867 20
REKLAMA
  • #1 5171791
    volksjet
    Poziom 15  
    Ocena: 60
    Witam szanownych uzytkownikow forum jak zwykle problem i zwracam sie z prosba o pomoc po poprawnej instalacji boxa jaf i update p-keya nie mam dostepu do supportu i box id jest na 0 nie wiem dlaczego prosze o pomoc. Wszystkie sterowniki zainstalowane poprawnie <tak mysle> wiec w czym problem?
  • REKLAMA
  • #2 5171825
    arti123
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 96
    Jakiej wersji JAF'a używasz ?? BOX ID ma być 0 ;)
  • #3 5171829
    volksjet
    Poziom 15  
    Uzywam wersji 1.98.48 jest to pierwsza instalacja boxa i nie wyskoczylo wogole okienko rejestracji nowka box i p-key
  • #4 5171862
    arti123
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 96
    podaj odczyt po uruchomieniu JAF'a ( w głównym okienku ) nr. P-key'a wytnij
  • REKLAMA
  • #5 5171882
    volksjet
    Poziom 15  
    JAF version 1.98.48
    Detected PKEY: xxxxxxxx
    Card life counter: 99.95%
    P-key nokia module version 01.02
    Detected JAF INTERFACE version: 01.B0, Driver version: 40000, Library version: 30107
    JAF DCT4/BB5 LOADERS DIR: C:\Program Files\ODEON\JAF\Flash\
    JAF DCT4/BB5 PRODUCT DIR: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\
    JAF USB LOADERS DIR: C:\Program Files\ODEON\JAF\FlashUSB\
    JAF DCT3/DCTL LOADERS DIR: C:\Program Files\ODEON\JAF\Flash3\
  • REKLAMA
  • #7 5171916
    volksjet
    Poziom 15  
    Jak uruchamiam wersje 1.98.49 <jest to wersja beta> wyskakuje komunikat can't load interface dll klikam ok i oto log z glownego okna :
    JAF version 1.98.49
    Card life counter: 99.89%
    FBUS INTERFACE NOT CONNECTED!!!

Dodano po 53 [sekundy]:

Jak uruchamiam wersje 1.98.49 <jest to wersja beta> wyskakuje komunikat can't load interface dll klikam ok i oto log z glownego okna :
    JAF version 1.98.49
    Card life counter: 99.89%

I sa tylko trzy zakladki dtc4 bb5 i p-key
  • #8 5171992
    Tomi72
    Poziom 12  
    Odinstaluj wszytko i tak
    Zainstaluj ver JAFSetup_1.98.47 nastepnie rozpakuj i wklej do katalogu Jafa tą ver beta. I odpalaj Jafa z Katalogu Odeon a nie z pulpitu.
  • #9 5172125
    volksjet
    Poziom 15  
    Ok zrobilem tak ze odpalilem instalke 1.98.49 ale do supportu nadal nie mam dostepu :-(
  • #10 5172195
    leon.euro
    Spec od GSM
    Ocena: 39
    ungreyd keya i calej reszty

pozdr
  • #11 5172952
    discusall
    Poziom 21  
    Ocena: 9
    Tak jak napisal leon ungreyd i wszystko bedzie smigać ostatnio też to przerabiałem.
  • #12 5173488
    Pikolini
    Poziom 19  
    Ocena: 15
    Ja tak robiłem.
    Jeżeli mi nie idzie support to odpalam starszą wersję.
    Update box, update pkey i odpalam nowszą.
    Ostatnio support logon zadziałał mi na najnowszym sofcie, który wstawiasz z exe-only i ruszył z ie lub firefox, z operą nie chciał współpracować.

Jedź pokolei w górę i ruszy
  • #13 5173690
    volksjet
    Poziom 15  
    Witam ponownie niestety zainstalowalem wersje 1.98.49 update p-key i firmware i nic nadal suportu nie mam juz mi pomysly sie koncza i rece opadaja wstyd mi ze nie moge sobie z tym poradzic. Jakies dodatkowe pomysly?
  • #14 5174069
    discusall
    Poziom 21  
    Ocena: 9
    Weź zainstaluj starsza wersje i wtedy ubgreit pckeya zrób zobacz czy pujdzie.
  • REKLAMA
  • #15 5174128
    volksjet
    Poziom 15  
    Bylo probowane na wersji 1.98.47 nie idzie bylo na wersji 48 nie idzie bylo na wersji 49 nie idzie wiec koniec pomyslow. :-(
  • #16 5174242
    Multi_COM
    Spec od GSM
    @volksjet: a moze koledze po porstu uszkodzil sie Box ? Sprobuje przeinstalowac drivery do Boxa ze strony files.odeon.cn - jezeli po tej operacji Box wykrywa sie poprawnie w systemie ale Pkey juz go nie widzi tj. Fbus interface not found to raczej padl Boxik...
  • #17 5174557
    volksjet
    Poziom 15  
    Boxik na bank nie jest uszkodzony bo zczytuje mi telefony tylko brak suportu ale podejrzewam ze to moja niewiedza nic innego wiec moze powiem jak instalue wszystko. Podpinam boxa instaluje drivery czyli usb i jaf flasher interface pozniej odpinam boxa instaluje p-eya restart instaluje jaf 1.98.47,<48,49? restart podpinam boxa i p-keya update p-key update firmware i wszystko ok boxik smiga zczytuje fony ale supportu brak.Wiec koledzy moze cos robie zle?
  • #18 5175107
    Multi_COM
    Spec od GSM
    moja wypowiedz tyczyla sie do:

jezeli juz wszytsko chodzi to brak supportu spowodowany jest bledna data systemowa - popraw date na poprawna - jezeli nadal blad to wyslij e-maila na technika(_at_)multi-com.pl i zresetuje dostep do supportu o ile to nie klucz Thomasa
  • #19 5175193
    volksjet
    Poziom 15  
    Panowie problem rozwiazany system xp przeinstalowany pozniej przy pomocy sprzedawcy boxika zainstalowane wszystko poprawnie po kolei i dziala support a co robilem zle to wstyd sie przyznac :-).

Dziekuje wszystkim ktorzy poswiecili mi swoj cenny czas temat zamkniety.
  • #20 5550836
    M-M GSM
    Poziom 11  
    witam mam podobny problem. sprzedawca kar.... d ktorego nabylem boxa niepomogł.
    box działał bezporblemu do poki nieskonczyl sie life timer pkeya.
    zrobilem reseta. zainstalwoalem nowsza wersje no ale niestety , teraz niedziała mi support , niemoge robic fonów po usb tylko po fbusie. druga sprawa od dzis pod koniec flashowania wyskakuje can;t both phone. obojetnie jaki, ale naszczescie teleofny normalnie sie odpalaja.
    moje pytanie jak rozwiazac problem (sprzedawca ma mnie gdzies i szczerze go niepolecam bo to byla jedyna rzecz ktora kupilem od niego - np wszystkei kable miały zle rezystorki i brak dolutowanych kabli) . chcialbym dodac ze teraz niemoge zrestartowac pkeya bo zbliza mi sie znowu life timer 9%, poniewaz serwer not found.
    dzieki za pomoc
  • #21 5551748
    ironpasta
    Poziom 11  
    zrób update karty i zainstaluj najnowsza wersję oprogramownia

Podsumowanie tematu

✨ Po instalacji boxa JAF i aktualizacji P-Keya użytkownik nie miał dostępu do supportu, a BOX ID wyświetlał się jako 0, co jest normalne. Używana była wersja JAF 1.98.48, która posiadała błąd, dlatego zalecano przejście na wersję 1.98.49, jednak pojawiał się błąd "can't load interface dll" i komunikat "FBUS INTERFACE NOT CONNECTED". Sugerowano odinstalowanie wszystkich wersji i instalację wersji 1.98.47 z dołożeniem plików beta, uruchamianie programu z katalogu Odeon, a nie z pulpitu. Proponowano także wykonanie ungreya P-Keya i aktualizację firmware. Wskazywano, że problem z brakiem supportu może wynikać z błędnej daty systemowej lub uszkodzenia boxa, jednak box działał poprawnie do odczytu telefonów. Ostatecznie problem rozwiązała reinstalacja systemu Windows XP i ponowna instalacja sterowników oraz oprogramowania zgodnie z instrukcjami sprzedawcy. W dalszej części dyskusji pojawił się podobny problem z wyczerpanym licznikiem życia P-Keya, brakiem dostępu do supportu i problemami z połączeniem USB, gdzie zalecano aktualizację karty i instalację najnowszej wersji oprogramowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA