logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JAFSetup_1.98.47 - brak komunikacji z UFS po aktualizacji firmware

TomekKrawczyk 09 Kwi 2008 11:25 1128 3
REKLAMA
  • #1 5010613
    TomekKrawczyk
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    Witam. Po ostatniej aktualizacji softu JAFSetup_1.98.47 box przestał się komunikować z oprogramowaniem. Na sofcie jafa wyskakuje komunikat you have wrong fw firmware in your ufs box. Czytałem że problem ten można przeskoczyć odpalając oprogramowanie UFS i wciskając conekt, lecz umnie w tym miejscu wyskakuje komunikat UFxBoot V2.1 (c) SarasSoft 2003. Id: 62 CF 0 7
    Xx.x C0EEC8, , S/n: XXXXX
    Fault in system or missing firmware
    Please report this error to dealer
    Selected Device, not Compatible with Software

Zaznaczam że jest to pkey na platformie ufs http://www.pkeybox.com/index.php

Nie wiem jak sobie poradzić z tym problemem,szukam już drugi dzień lekarstwa i nic nie mogę namierzyć.Bardzo proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 5010804
    darcjusz
    Poziom 13  
    mi pomog karwos jak mialem jak mialem taki problem.Poszukaj na forum jest troche postow na ten temat

Dodano po 2 [godziny] 15 [minuty]:

Zrobiłeś update pkey-a?Ja aktualizowałem jaf-a po czym zrobiłem update pkey i wszystko lata..Boxa nie musisz aktualizować ponieważ nie będziesz miał dostępnego tego pola...Jaf lata bez aktualizacji w wersji 1.98.47.
  • REKLAMA
  • #3 5014383
    TomekKrawczyk
    Poziom 16  
    Tak.Najpierw zainstalowałem 1.98.47 po czym zrobiłem update p-key. Gdy odpalam UFS_DCTxBB5 i daje conect to wyskakuje mi:

UFxBoot V2.1 (c) SarasSoft 2003. Id: 62 CF 0 7
    Xx.x C0EEC8, , S/n: xxxxx
    Fault in system or missing firmware
    Please report this error to dealer

Wyczytałem na zafranku że problem leży w atmega i trza go zaprogramować w zewnętsznym programatorze. Jak odpalam ufs3tools to też wywala mi komunikat:

Ja mam box jeszcze na gwarancji także wysyłam go dzisiaj do astela
  • #4 5072049
    TomekKrawczyk
    Poziom 16  
    Box wrócił z serwisu nie naprawiony.Dostałem w zastępstwie N-BOX i jadę na kluczu P-key usb.Podobno nie da się naprawić boxa.Tam atmega jest na smd czy da się jakoś przeprogramować taki układ.Czy willem sobie z tym poradzi?
REKLAMA