Witam
Odgrzeję temat:
1.1
Start -> Ustawienia -> SYSTEM w zakładkach -> Zdalny i odfajkowujemy Pomoc zdalny i Pulpit zdalny (czyli oba zaznaczone).
Wchodzimy w zakładkę "wybierz użytkowników zdalnych" następnie dodajesz swój profil w komputerze (Ten na który się zawsze logujesz włączając komputer).
1.2
Musimy pamiętać by nasz Profil na komputerze miał hasło, jeśli nie ma to dodajemy (Panel sterowania -> Konta użytkowników).
1.3
Następnie odpalamy bluetooth w sprzętach i łączymy się tak jak ze zwykłym ActiveSync.
1.4
Gdy już się połączyliśmy w PDA: Start -> Programy -> Terminal Services Client i tam wpisujemy nazwę swojego komputera (znajdziesz ja klikając prawym klawiszem na "Mój komputer" w zakładce Nazwa komputera).
1.5
Powinno wyskoczyć "Logowanie do systemu Windows" wpisujesz Nazwę użytkownika (ten profil o którym wcześniej pisałem i hasło o którym także już pisałem).
I teraz możesz się cieszyć zdalnym pulpitem w PDA
Jest jeszcze jedno rozwiązanie: Remote2PC <-- znacznie lepsze.
Jedyny problem to rozdzielczość i ilość kolorów. Cała reszta jest OK:)
2.1
Jest jeszcze jedno rozwiązanie: Remote2PC <-- znacznie lepsze, i znacznie prostsze, właściwie to trzeba połączyć się bluetooth z komputerem przez ActiveSync zainstalować wyżej wymienioną aplikację. Następnie zastosować krok: 1.2 Jak już wszystko zainstalujesz to klikasz na POMOC i ładnie w PDF wszystko jest opisane.
Żeby wszystko działało komputer musi mieć dostęp do internetu.
Przepraszam ze tak długo ale PDA miał brat i nie miałem jak tego sprawdzić.
Pozdrawiam i Powodzenia.