logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowanie komputerem przez Bluetooth za pomocą MIO A702 - jaki program?

jurnymario 23 Maj 2008 14:52 4742 5
REKLAMA
  • #1 5171996
    jurnymario
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Witam forumowiczow. Niedawno zkupilem MIOa702 i mam takie pytanie czy jest jakis program gdzie za pomoca pda mozna sterowac komputerem (lacze blutacza) Czytalem ze jest program gdzie za pomoca telefonu mozna tak robic i na wyswietlaczu jest wyswietlony pulpit i za pomoca strzalek mozna kierowac kursorem. Nadmieniam ze nie ma to byc przez lacze gprs .
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 5172140
    jurnymario
    Poziom 12  
    Widzialem te stronke. Ja nie chce przez wifi tylko blutacza gdyz taki modul kupie juz za kilkanascie zl.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 5183821
    jurnymario
    Poziom 12  
    czy nikt nie zna zadnego programu? przejrzalem kilka forow i jedyne na co sie natknalem to programik ktorym mozna obsluzyc windows media winamp i powerpoint bodajze. moze zle szukam:D
  • #6 5404497
    pyton
    Poziom 21  
    Ocena: 30
    Witam

Odgrzeję temat:

1.1
    Start -> Ustawienia -> SYSTEM w zakładkach -> Zdalny i odfajkowujemy Pomoc zdalny i Pulpit zdalny (czyli oba zaznaczone).
    Wchodzimy w zakładkę "wybierz użytkowników zdalnych" następnie dodajesz swój profil w komputerze (Ten na który się zawsze logujesz włączając komputer).
    1.2
    Musimy pamiętać by nasz Profil na komputerze miał hasło, jeśli nie ma to dodajemy (Panel sterowania -> Konta użytkowników).
    1.3
    Następnie odpalamy bluetooth w sprzętach i łączymy się tak jak ze zwykłym ActiveSync.
    1.4
    Gdy już się połączyliśmy w PDA: Start -> Programy -> Terminal Services Client i tam wpisujemy nazwę swojego komputera (znajdziesz ja klikając prawym klawiszem na "Mój komputer" w zakładce Nazwa komputera).
    1.5
    Powinno wyskoczyć "Logowanie do systemu Windows" wpisujesz Nazwę użytkownika (ten profil o którym wcześniej pisałem i hasło o którym także już pisałem).

I teraz możesz się cieszyć zdalnym pulpitem w PDA

Jest jeszcze jedno rozwiązanie: Remote2PC <-- znacznie lepsze.

Jedyny problem to rozdzielczość i ilość kolorów. Cała reszta jest OK:)

2.1
    Jest jeszcze jedno rozwiązanie: Remote2PC <-- znacznie lepsze, i znacznie prostsze, właściwie to trzeba połączyć się bluetooth z komputerem przez ActiveSync zainstalować wyżej wymienioną aplikację. Następnie zastosować krok: 1.2 Jak już wszystko zainstalujesz to klikasz na POMOC i ładnie w PDF wszystko jest opisane.

Żeby wszystko działało komputer musi mieć dostęp do internetu.

Przepraszam ze tak długo ale PDA miał brat i nie miałem jak tego sprawdzić.

Pozdrawiam i Powodzenia.
REKLAMA