logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdalnie sterować Winampem przez telefon i Bluetooth?

rzezniksas 15 Kwi 2008 16:27 5309 5
REKLAMA
  • #1 5033238
    rzezniksas
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    witam

otoz moj wzmacniacz pioneer nie jest sterowany pilotem, a chcialbym sobie jakos ulatwic kontrole nad nim, gdyz mam dosc spore mieszkanie i niechce mi sie wchodzic na gore poto by na chwile sciszyc lub podglosnic muzyke gdy ktos dzwoni do drzwi :P hehehehe i
    zastanawiam sie jak moge sobie zdalnie sterowac winamp'em??, na stronie winampa znalazlem takie cos http://www.winamp.com/plugins/details/171310 rozumiem ze instaluje to na komórke i kupuje bluetooth za 9zl do kompa i kontroluje winampa przez komurke, ale czy to bedzie dzialac? , macie jakies inne sprawdzone sposoby??
  • REKLAMA
  • #2 5033704
    spinnaker
    Poziom 32  
    Ocena: 37
    W Sony Eryku K750i itp. modele są usługi sterowania zdalnego np. pulpitem lub Media Playerem no ale też trzeba mieć do tego bluetootha w kompie, kiedyś sprawdzałem czy działa i śmigało nieźle na WMP
  • REKLAMA
  • #3 5034093
    Conrad.
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    działa do 10 metrów (w starszych telefonach)
    w tych nowszych masz już chyba 100... zależy od modelu.
  • REKLAMA
  • #4 5035107
    rzezniksas
    Poziom 15  
    hmm ok, no to wlasnie kupilem bluetootha, jak juz do mnie dojdzie to sprawdze to i opisze czy dziala, bo to naprawde ciekawa opcja - kontrola winampa przez tele
  • REKLAMA
  • #5 5035448
    dexi
    Poziom 29  
    Ocena: 37
    Pewnie, że ciekawa opcja. Ja swoją motorolę łączę z komputerem za pomocą bluetootha. W nocy nie muszę wstawać z łóżka, by wyłączyć komputer, czy zciszyć winampa. W tym momencie bluetooth sprawdza się lepiej niż piloty na podczerwień, bo urządzenia nie muszą się widzieć. Warto mieć do tego nową komórkę z powodu nowszego typu bluetootha (choć na SE K750 mogłem spokojnie wyjść do łazienki i pomimo odległości i przeszkody, jaką była ściana urządzenia nadal się "widziały").
  • #6 5062468
    rzezniksas
    Poziom 15  
    oki wszystko dziala miodzio bajera i w ogole... a zrobilem to tak:

kupilem bluetooth + bluesoleil za 9zl z allegro

1)wystarczy zainstalowac - "bluesoleil" i polaczyc komputer z tele przez COM port...

2)zainstalowac "Winamp_Bluetooth_Commander" z http://www.winamp.com/plugins/download/147515

3)potem zainstalowac "K700 Remote Profiler" z http://www.fjsoft.at/en/downloads.php

4)uruchomic "K700 Remote Profiler" i otwozyc plik "WinAmp_Rmt_ M.hid" (do wyboru - M dla srednich ekranow, L-dla duzych i S dla malych) z katalogu gdzie zainstalowal sie "Winamp_Bluetooth_Commander" wgrac plik sterowania na telefon

5)teraz tylko wystarczy w telefonie uruchomic -rozrywka/sterowanie zdalne/winamp_rmt - i mozna sterowac wszystkimi opcjami winampa przez tele i poruszac myszka po ekranie hehe

Polecam!!!
REKLAMA