logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MHDD zawiesza się podczas zerowania dysku w Asus A6M - co robić?

Martino86 29 Maj 2008 17:25 1460 4
  • #1 5194633
    Martino86
    Poziom 10  
    Witam,
    mam laptop firmy asus a6m - qo51 z dyskiem 80GB nie jestem w stanie sprawdzić z jakiej firmy jest dysk.
    Piszę tutaj, bo sytuacja jest bardzo pilna.
    Chciałem wyzerować dysk w pewnych sekcjach z powodu UNC, ale z niewiadomych przyczyn HMDD zawisł podczas wykonywania wyzerowania ( ERASE ) słychać, jak dysk chodzi próbując coś zrobić i nic poza tym istotnego się nie zmienia.
    Jedyne co dalej się zmienia to godzina wyświetla na dole ekranu oraz informacje na niebieskim pasku u dołu ekranu. Trwa to już dobre 20 min.
    CO Z TYM DALEJ ROBIĆ???
    CZY MOGĘ ODCIĄĆ MU ZASILANIE ???
    MUSZĘ ODZYSKAĆ TEN DYSK, WYRZUCENIE GO NIE WCHODZI W GRĘ!!!

Przepraszam z góry za niezgodność z regulaminem bądź brak screnów, sytuacja jest bardzo pilna!!!

SMART:
    MHDD zawiesza się podczas zerowania dysku w Asus A6M - co robić?

EDIT: odłączyłem z prądu, komp widzi dysk.
    HMDD nie usunął wszystkich błędów UNC ( pozostały 2-3 błędy).
    Zastanawiam sie co dalej.
    Jestem otwarty na sugestie, mam już 1 pomysł - podział na partycje. Czekam na inne.

EDIT2: przepraszam, za usunięcie SMART'a, śpieszyłem się i nieumyślnie go usunąłem. Lapek sobie leży i czeka bo nie mam czasu się nim zająć - sesja :/
    Dysk to:
    Seagate Momentus 5400.2 ST98823A 80GB 5400 RPM 8MB Cache ATA-6
  • #2 5194781
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 5194907
    Martino86
    Poziom 10  
    Dodam, ze dysk ma 1 rok i nie był zbyt wiele ekpsploatowany co pokazuje liczba przepracowanych godzin, więc sporo mu do wieczności.
  • #4 5195053
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 5313438
    Martino86
    Poziom 10  
    Parę dni temu dysk partycjonowałem i jak na razie dział bez żadnych problemów, oby ten stan utrzymywał się jak najdłużej :)
    Dziękuje za pomoc i rady Nirvanowcowi i innym :spoko:
    Temat można zamknąć.
REKLAMA