Witam serdecnzie wszystkich!
Na wstępie chciałem prosić o to zeby nie było takich textów jak
"ooo skoro tego nie umiesz to sie nie bierz za robienie fonów"
i tym podobnych. Zadaje pytanie i prosze Was bardzo o odpowiedzi związane z pytaniem. Mówiąc krótko prosze o dogłębne odpowiedzi na temat, za co z góry Wam bardzo dziękuję.
Pierwsze pytanie to :
Co to jest grzanie i na czym ono polega? Czym się "grzeje" co się"grzeje" i skąd mam wiediećco mam "grzać".
Czytałem kilka tematów na ten temat ale nigdzie nie uzyskałem odpowiedzi na moje pytanie. Skąd mam wiedziećco mam grzaćczy grzeje cała płyte główną? Czy tylko jakieśelementy? Jeżeli elementy to skąd mam wiedziećj akie?
Jakie problemy z telefonami rozwiązuje "grzanie" ?
Czytałem ze mozna grzać hot airem i jeszcze jakaś specjalną maszynką jak ona sie nazywa to poszukam sobie na allegro.
Drugie pytanko to: i tutaj będzie śmiech
Jak sie obsługiwać miernikiem, nie mialem nigdy z nim nic wspólnego do tej pory zajmowałem sie małymi naprawami telefonów nie wymagających używania miernika. Teraz zakupuje troche sprzetu i bede sie uczył coświecej. Czytam elektrode od 2 dni i jest tu mnówstwo ciekawych tematów ale na temat miernika tez nie znalazłem , pewnie to jest banalne
Co sie mierzy w telefonach? i jak to robić? Najlepiej bym poprosił o zdięcia jakies albo jeszcze lepiej filmik
- tutaj prosze o odpowiedźjak dla 3 letniego chłopczyka.
3 pytanie które przyszło mi do głowy w miedzy czasie to:
Czy moge poprosić o jakies namiary na strone z której bym mogł ściągnać serwisówki do telefonó takich jak:
Nowsze modele SE np k700,k750,w800,w810i itp itd
Popularne modele nokii typu 3310,6610 , oraz te nowsze 6300,6230i
Jeszcze jedno pytanko :
Co powienien miec w swoim początkującym warsztacie?
Oprucz takich banalnych rzeczy jak Lutownica miernik hot air cyna.
Mam na mysli jakiegośrodzaju podstawki?
Aha i prosiłbym o doradzenie jakie kable serwisowe na poczatek radzicie jakies tanie boxy do SE oraz nokii bo na razie tylko nastawiam sie na te dwa modele telefonów. Prosiłbym o pewłne nazwy boxów zeby mogł poogladać na allegro.
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedźna moje jakże banalne pytania i prośby dla Was.
Pozdro!
Na wstępie chciałem prosić o to zeby nie było takich textów jak
"ooo skoro tego nie umiesz to sie nie bierz za robienie fonów"
i tym podobnych. Zadaje pytanie i prosze Was bardzo o odpowiedzi związane z pytaniem. Mówiąc krótko prosze o dogłębne odpowiedzi na temat, za co z góry Wam bardzo dziękuję.
Pierwsze pytanie to :
Co to jest grzanie i na czym ono polega? Czym się "grzeje" co się"grzeje" i skąd mam wiediećco mam "grzać".
Czytałem kilka tematów na ten temat ale nigdzie nie uzyskałem odpowiedzi na moje pytanie. Skąd mam wiedziećco mam grzaćczy grzeje cała płyte główną? Czy tylko jakieśelementy? Jeżeli elementy to skąd mam wiedziećj akie?
Jakie problemy z telefonami rozwiązuje "grzanie" ?
Czytałem ze mozna grzać hot airem i jeszcze jakaś specjalną maszynką jak ona sie nazywa to poszukam sobie na allegro.
Drugie pytanko to: i tutaj będzie śmiech
Jak sie obsługiwać miernikiem, nie mialem nigdy z nim nic wspólnego do tej pory zajmowałem sie małymi naprawami telefonów nie wymagających używania miernika. Teraz zakupuje troche sprzetu i bede sie uczył coświecej. Czytam elektrode od 2 dni i jest tu mnówstwo ciekawych tematów ale na temat miernika tez nie znalazłem , pewnie to jest banalne
3 pytanie które przyszło mi do głowy w miedzy czasie to:
Czy moge poprosić o jakies namiary na strone z której bym mogł ściągnać serwisówki do telefonó takich jak:
Nowsze modele SE np k700,k750,w800,w810i itp itd
Popularne modele nokii typu 3310,6610 , oraz te nowsze 6300,6230i
Jeszcze jedno pytanko :
Co powienien miec w swoim początkującym warsztacie?
Oprucz takich banalnych rzeczy jak Lutownica miernik hot air cyna.
Mam na mysli jakiegośrodzaju podstawki?
Aha i prosiłbym o doradzenie jakie kable serwisowe na poczatek radzicie jakies tanie boxy do SE oraz nokii bo na razie tylko nastawiam sie na te dwa modele telefonów. Prosiłbym o pewłne nazwy boxów zeby mogł poogladać na allegro.
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedźna moje jakże banalne pytania i prośby dla Was.
Pozdro!