Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Program do edycji plików exe

29 Sty 2004 14:58 25128 15
  • Poziom 11  
    Poszukuję programiku do edycji plików exe, mam exeskope ale jest zbyt kiepski. Słyszałem że są do tego dużo lepsze programy. Proszęo podanie nazwy lub linka z kąd mogę ściągnąć taki program.
    Za wszystkie informacje bardzo dziękuję.
  • Poziom 42  
    A co chciałby kolega edytować? Zasoby? Niezły jest Restorator.
  • Poziom 13  
    co chcesz edytorać ??? , potrzebujesz programu do edycji hex ,czy res ??? restorator fajny , ale płatny (dodana była pełna wersja do experta), jest jeszcze np reshacker
  • Poziom 11  
    Mozna uzyc edytora szesnastkowego. Ja uzywam HexEdit. Dziala nawet dla programow 16-bitowych (dos).
  • Poziom 13  
    Zależy do czego... - oczywiście nie możesz sobie ot tak edytować exeka, bo to już jest tzw " binary " .. możesz sobie wyciągnąc z niego zasoby (ikony, bitmapy i takie tam).. albo go "zdekompilować" ale tylko na asma..
  • Poziom 26  
    edytor szesnastkowy moze byc uzyty do edycji pliku textowego, to jest bez roznicy. ja uzywalem troszke (jak potrzebowalem) HIEW'a i powiem ze jest dobry
  • Poziom 15  
    Polecam Restoratora i ResHackera - ten drugi darmowy, ten pierwszy trochę lepszy pozatym edycja specjalna 2003 jest po polsku. A link do reshacker'a - www.Google.pl oczywiście.

    Pozdrawiam :-)
  • Poziom 24  
    Używałem Restoratora, spolszczałem nim programy takie jak Yahoo Messager i kilka innych prostych, np. do edycji ikon. Próbowałem spolszczyć C++ Buildera, ale się zawieszał :D
  • Poziom 11  
    Usiłowałem przy pomocy Restoratora zmienic tło wyświetlacza w Bascomie 51, ale mi nie wyszło-Bascom przestał działać. Moze by ktoś spróbował lub mi pomógł.
  • Poziom 28  
    Na Hexa polecam Hex Workshop, chociaż to straszny "kombajn". Na zasoby dobry jest Resource Hacker (ResHacker). Spolszczałem tym m.in. stare programy graficzne Microsoftu.
  • Poziom 31  
    Podczas ingerowania w niektóre programy (zwłaszcza te bardziej skomplikowane) naturalne jest, że się potem wieszają. Jeśli program sprawdza sam siebie podczas uruchomienia i oblicza np. CRC to jakakolwiek zmiana spowoduje błąd. I pewnie dlatego się nie uruchamia.
    Pozdrawiam.
  • Poziom 9  
    Ja mam ten problem że mam plik txt zakodowany w pliku exe
    Program do edycji plików exe
    nom i jakim programem wogóle jak go odkodować ?
    Proszę tylko zamieszczać fotki tak jak w linku poniżej!
    Firmy takie czy siakie co jakiś czas kasują fotki czy coś w tym stylu i już nic nie zostaje dla potomnych....
    Sądzę że jest to zrozumiale dla wszystkich.
    Ogłoszenie: Wklejanie zdjęć.
  • Poziom 9  
    Jestem począdkowy w tej dziedzinie może byś bardziej rozbudował swą wypowiedz bo nie kapuje. rozumiem że Borland to jest firma a ResXplor to program ?? czy ten program jakoś innaczej się otwiera czy jakiś program do tego ?? xD
  • Poziom 31  
    Chodziło mi o to, że program jest skompilowany w Borland Delphi lub Borland C++ Builder. W obu przypadkach używana jest biblioteka VCL (Visual Components Library) i w wynikowych exekach stosowane są jej własne formaty zapisu zasobów, np. formularzy. Do Delphi są dodawane programy przykładowe, a wśród nich resxplor, który te zasoby dekoduje i wyświetla w formie tekstowej (Resource Hacker nie zna tego typu zasobów i wyświetla je w formie binarnej, jak widać na Twoim screenie). Wyżej podałem link do googli - zdaje się, że można tam ściągnąć samego Resource Explorera, jeśli nie masz Delphi. Można też pobrać wersję trial Delphi z Borlanda (kilkaset MB) - może zdążysz się pobawić w 30 dni ;)
  • Poziom 9  
    Jest jedna strona z tym programem ale jest w przebudowie jest też na emule ale 1 źrudło i się wcale nie ściąga może ktoś może zuploadować