logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Szukam sterowników do Realtek ALC662 @ nVIDIA MCP61

Cannibals 04 Cze 2008 14:25 2578 6
REKLAMA
  • #1 5212603
    Cannibals
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam nie mogę znaleźć sterowników dla karty Realtek ALC662 @ nVIDIA MCP61 - High Definition Audio Controller PCI.
    Problem polega tutaj na tym że mam XP nawet bez SP 1 :/
    Czy mógł by ktoś poszukać dla mnie sterowników działających lub też podać stronkę na której powinienem szukać.
  • REKLAMA
  • #2 5212620
    Murdoc84
    Poziom 14  
    Z tego co sie orientuje nie znajdziesz sterownikow HD pod system bez sp ...
  • REKLAMA
  • #3 5213602
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 585
    Cannibals napisał:
    Problem polega tutaj na tym że mam XP nawet bez SP 1

A co koledze zabrania zainstalować aktualizacje systemu?
  • REKLAMA
  • #4 5213738
    Cannibals
    Poziom 10  
    A gdzie mogę pobrać taka aktualizację i jak się ja instaluje normalnie jak jakiś program czy grę czy coś??
  • REKLAMA
  • #5 5213828
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 5214132
    Cannibals
    Poziom 10  
    Oki dziękuje kiedy pobiorę zainstaluję i dźwięk będzie działać dam znać.

Dodano po 1 [godziny] 49 [minuty]:

Nie można zainstalować Widows XP Service Pack 2

Klucz produktu używany do instalacji systemu Microsoft Windows może być nieprawidłowy.Aby uzyskać więcej informacji na ten temat przyczyny otrzymania tego komunikatu o błędzie i kroków,które należy podjąć,aby rozwiązać ten problem,odwiedź witrynę www.howtotell.com

A wiec co muszę zrobić ??
  • #7 5214706
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano sterowników do karty dźwiękowej Realtek ALC662 zintegrowanej z kontrolerem nVIDIA MCP61 na system Windows XP bez Service Pack 1. Użytkownik nie mógł znaleźć kompatybilnych sterowników HD dla takiej konfiguracji. W odpowiedziach zasugerowano, że sterowniki High Definition Audio wymagają zainstalowania przynajmniej Service Pack 1 lub nowszego. Podano link do oficjalnej strony Microsoft, skąd można pobrać aktualizacje systemu, oraz wyjaśniono, że instalacja aktualizacji przebiega standardowo, jak instalacja programu. Po próbie instalacji Service Pack 2 pojawił się błąd dotyczący nieprawidłowego klucza produktu systemu Windows, co uniemożliwiało aktualizację. Wskazano, że w takim przypadku konieczne jest posiadanie oryginalnej wersji systemu operacyjnego, aby móc zainstalować wymagane aktualizacje i tym samym uzyskać działające sterowniki dla Realtek ALC662 na platformie nVIDIA MCP61.
REKLAMA